Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Port de Tarragona celebra 150 anys amb un any ple d'actes

L'edició de 'L'Atles Històric', l'acte central commemoratiu i dos concerts multitudinaris, entre els atractius / Coincidint amb l'aniversari, el Port invertirà 1,5 milions en la renovació del Museu del Port

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha presentat avui els actes del 150è aniversari al Moll de Reus, una de les instal·lacions històriques El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha presentat avui els actes del 150è aniversari al Moll de Reus, una de les instal·lacions històriques JOSEP CARTANYÀ
Societat Josep Cartanyà
Dijous, 07 Novembre 2019 12:03

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha presentat avui el programa d'actes que durant els pròxims 12 mesos servirà per commemorar els 15' anys del Port de Tarragona (1869-2019). En concret, s'han programat cinc grans actes durant el curs 2019-2020, junt amb el reforç del programa d'activitat del Moll de Costa, amb l'objectiu d'apropar el passat i el present del Port de Tarragona al públic en general. Cruset ha explicat que els actes reflectiran "les històries múltiples del Port" al llarg d'aquests anys i la vinculació entre el Port i la seva ciutat i territori: "La història del Port de Tarragona va lligada a la història i el palpitar de la ciutat i del Camp de Tarragona".

Per aquest motiu, els actes s'han dividit en quatre eixos o "mirades": Una mirada cap a la història; una mirada cap a la comunitat de l'Autoritat Portuària; una mirada cap a la ciutat i el territori que l'acull; i una mirada cap al futur.

L'Atles Històric

El programa d'actes arrencarà el proper dijous 14 de novembre, dia en què es presentarà un atles il·lustrat de la història del Port de Tarragona. L'obra de l'il·lustrador i historiador Joan Carles Blanch i Torrebadell (La Riera de Gaià, 1973) rep el títol d''Atles Històric i il·lustrat del Port de Tarragona. Del passat al present'. El volum es presentarà, a les 19:00h, al Tingladó 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona. 

El president del Port, Josep Maria Cruset, ha qualificat de "preciós" l'Atles Històric que combina 220 pàgines de tetx i il·lustracions i que es caracteritza "pel seu rigor en el contingut històric dels 2.000 anys del port, però que també és amè i amable, pensat tant per a tot tipus de públic".

El gran acte central

El 28 de febrer tindrà lloc un gran acte central al Refugi 1 del Moll de Costa. En paraules del president, aquest acte vol mostrar l'agraïment i fer un homenatge "a totes les persones de la comunitat de l'Autoritat Portuària que han fet possible una història d'èxit de molts col·lectius, que han superat dificultats i han sumat esforços".

L'acte institucional reunirà prop de 800 persones vinculades a l'Autoritat Portuària, el Refugi del Moll de Costa, treballadors, empreses vinculades, institucions, teixit social i cultural de l'entorn, així com agents econòmics del territori i mitjans de comunicació.

El Pol Petit i Doctor Prats, els concerts multitudinaris

El tercer gran acte vol visibilitar "la mirada del Port cap a la ciutat i el territori que l'acull· i ho farà amb un concert familiar per als més petits de la ciutat i del Camp de Tarragona. El 27 de juny, a la tarda, el macoespai entre tinglados del Moll de Costa serà l'escenari d'una sèrie d'animacions i actuacions per als més menuts de cada casa, entre les quals destaca el concert d'El Pol Petit, un dels grups infantils amb més projecció a Catalunya.

Cap a la mitjanit, el mateix espai acollirà el Concert Jove, també gratuït i obert a tota la ciutadania, que encapçalarà el grup Doctor Prats. Més endavant es donaran a conèixer altres "sorpreses" que s'afegiran al cartell d'ambdós concerts.

El nou Museu del Port

Coincidint amb la celebració del 150è aniversari, el president del Port de Tarragona ha anunciat una inversió d'1,5 milions d'euros en la renovació i reforma del Museu del Port. Tot i la bona salut que gaudeix actualment -amb prop de 30.000 visitants anuals-, Cruset ha dit que el museu "s'ha d'actualitzar amb els nous continguts tecnològics", alhora que ha afegit "podem rellançar-lo i garantir el seu funcionament per als pròxims 15 o 20 anys".

Les obres de reforma integral del Refugi 2 -que tindran una durada de 10 mesos- permetran augmentar la superfície expositiva en 600 m2. Els treballs també preveuen la millora de l'envoltant de l'edifici, la climatització de la nau, la reordenació de totes les oficines del museu així com l'execució de nous espais d'emmagatzematge o per a la realització d'activitats dirigides i tallers. A la vegada, es procedirà a la creació d'una museïtzació nova que valori el patrimoni portuari i marítim del Museu i incorpori nous formats participatius i espais audiovisuals.

Paral·lelament, durant els mesos d'abril, maig i octubre, es posaran en marxa dues noves activitats per apropar el Port a la ciutadania. D'una banda, s'organitzaran visites teatralitzades a bord e la golondrina per conèixer des de mar indrets del Port que no són tan freqüentats. I, d'altra banda, també es posarà en marxa l'activitat 'OpenPORT', que consistirà en convidar a persones i famílies a visitar el port i les seves instal·lacions per terra amb l'objectiu d'explicar el funcionament i les curiositats de l'espai d'activitat comercial portuària.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: