Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’economia social s’incorpora al TAST Social de Tarragona

La jornada tindrà lloc el pròxim divendres 24 de maig, a la plaça Corsini, des de les 10 h fins a les 19 h

El TAST Social acull 26 entitats participants El TAST Social acull 26 entitats participants ALBA SANCHA
Societat Alba Sancha
Dimarts, 21 Mai 2019 13:21

Fer de la ciutat un espai més amable i cooperatiu. Amb aquesta voluntat arriba la sisena edició de la Trobada d’Associacions Socials de Tarragona (TAST), organitzada per la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) en col·laboració amb l’Ajuntament de Tarragona, aquest divendres 24 de maig, de les 10 h a les 19 h, a la plaça Corsini. Com a novetat, enguany l’economia social també tindrà la seva representació en aquesta mostra, ja que es podran comprar els productes del Mercat Social d’algunes entitats. Així mateix, en aquesta edició també es comptarà amb la participació de quatre instituts que podran realitzar una visita dinamitzada a la fira, en la qual també participarà el Centre de Recursos Pedagògics de Tarragona. D’aquesta manera, durant tot el dia es podrà conèixer la tasca de 26 entitats, com també es realitzaran tallers i activitats dinamitzadores.

El TAST Social obre un nou espai dedicat a l’economia social. Així ho ha explicat la representant de la FCVS, Lorena de la Morena, qui també ha manifestat que l’objectiu és donar a conèixer aquest model alternatiu que contribueix a la inserció, per exemple, de persones amb especials dificultats. D’aquesta manera, enguany, al TAST Social es podran comprar productes d’El Mercat Social d’entitats com el Taller Baix Camp i Aprodisca. Així mateix, de la Morena també ha destacat la participació de quatre instituts de la ciutat –Els Pallaresos, La Salle Tarragona, l’Institut Torreforta i l’Institut Ramon de la Torre de Torredembarra–, de la mà del Centre de Recursos Pedagògics de Tarragona que organitzarà una visita dinamitzada amb els estudiants per la mostra perquè puguin conèixer les experiències del voluntariat.

A banda dels estands i les 26 entitats participants en el TAST Social, cal destacar també que la jornada es dinamitzarà amb tallers i activitats perquè tothom pugui aproximar-se al voluntariat social. Durant tot el dia, de 10 h a 19 h, es podrà visitar la mostra. A les 10:30 h es la Coral Aprodisca oferirà la primera actuació, que anirà seguida per l’actuació de Bollywood de la Fundació Onada. Més tard, a les 12:30h, el Club Social La Muralla oferirà una mostra de dansa. A la tarda, a partir de les 17:30 h, es realitzarà el taller del Programa de voluntariat inclusiu Vol.In, a càrrec de la FCVS. Per últim, a les 18:30 h, es podrà gaudir de l’actuació castellera de la Colla de Sant Pere i Sant Pau.

El cartell: els individus junts fan “pinya”

Pel que fa al cartell, aquest ha estat creat per les persones que formen part de l’Estudi Creatiu i de Disseny de la Fundació Topromi i la cooperativa El Far. Cristina Rodríguez, en representació de la Cooperativa El Far, ha explicat que, en aquesta ocasió, el cartell s’ha inspirat en representar com un conjunt d’individus poden fer una “col·lectivitat”. El cartell està format per un conjunt de cercles grocs sobre els quals es pot trobar el lema ‘El voluntariat transforma la vida’. “Els individus junts fem una pinya”, ha dit Rodríguez.

Un nou concurs a les xarxes socials

D’altra banda, enguany s’ha engegat també un concurs a través de les xarxes socials, concretament compartint imatges a través de Twitter. Els participants podran guanyar dues entrades per a PortAventura o un lot de producte d’El Mercat Social.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: