Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El grup de feligresos de Coma-ruga afirma que el capellà "menteix" quan diu que no sabia res del llaç groc

El mossèn de la parròquia de Sant Ramon Nonat de Coma-ruga va explicar a l'arquebisbe de Tarragona que no sabia qui havia enganxat el llaç groc al ciri de l'altar

Imatge de fa uns dies d'un llaç groc a la taula de l'altar de la parròquia de Coma-ruga Imatge de fa uns dies d'un llaç groc a la taula de l'altar de la parròquia de Coma-ruga CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Dijous, 19 Juliol 2018 07:46

 Quan semblava que la polèmica sobre el llaç groc que va aparèxier enganxat a un ciri de la parròquia de Coma-ruga havia finalitzat, el mateix grup de feligresos que va criticar l'aparició del llaç va afirmar dimecres que "el menteix a l'arquebisbe de Tarragona, quan diu que no en sabia res del llaç groc". Els feligresos desconfien de les explicacions que el mossèn Armand Carbonell li va donar a l'arquebisbe Jaume Pujol, quan aquest el va trucar per conèixer la versó dels fets: "Com pot dir-li el rector Armand Carbonell a monsenyor Jaume Pujol que no en sabia res del llaç groc quan ell mateix el porta a la camisa. Des de Setmana Santa ja va posar un altre llaç gegant a la tauleta de l'esquerra de l'altar i, des d’aleshores, molta gent ja no va a missa i en un enterrament recent es van proposar linxar al capellà per aquest llaç, però altres els van parar", afirma el grup de feligresos.

Cal recordar que, en aparèixer el llaç groc, aquest grup de feligresos, a través d'un missatge difós per les xarxes socials el cap de setmana, van apuntar que "són molts" els catalans "no separatistes" que van a les pregàries d'aquesta església i recordaven que molts provenen de diferents punts de l'Estat espanyol sense entendre el català. "I mai ens hem queixat", afegien, tot acusant el capellà d'haver "profanat" l'església per haver posat el llaç groc. "Ha creuat vostè totes les línies vermelles. Retiri'l si vol seguir comptant amb nosaltres", etzibaven al missatge.

Arran de la polèmica, l'Arquebisbat de Tarragona va explicar a l'ACN que el mossèn de la parròquia de Sant Ramon Nonat de Coma-ruga del Vendrell, s'havia desvinculat del llaç groc col·locat en un ciri de l'altar. L'arquebisbe, Jaume Pujol, va trucar dimarts al matí al clergue per esbrinar què havia passat i el mossèn els va explicar que no sabia com el llaç groc havia arribat a l'altar, que no havia estat iniciativa seva i que podria haver estat un feligrès o alguna altra persona qui l'hagués enganxat.

Des de l'Arxiodiòcesi van apuntar que confiaven amb la paraula de l'eclesiàstic, que es  va comprometre a retirar el llaç, i van recordar que l'arquebisbe demana que les esglésies "estiguin lliures de mostres polítiques de qualsevol tipus". Arran d'aquesta situació, l'Arquebisbat va rebre el correu de cinc persones adreçant la seva queixa, de manera informal, que van reclamar la retirada del llaç.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: