Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PSC proposa als partits un pacte "de mínims" d'inversions per a Tarragona

La cap de llista de PSC per Tarragona, Rosa Maria Ibarra, demana que el volum d'inversions de la Generalitat al Camp de Tarragona siguin d'un 10%, d'acord amb el pes de la població

La cap de llista del PSC per Tarragona, Rosa Maria Ibarra, a l'esquerra de la imatge, acompanyada de la membre de la candidatura Meritxell Cano La cap de llista del PSC per Tarragona, Rosa Maria Ibarra, a l'esquerra de la imatge, acompanyada de la membre de la candidatura Meritxell Cano JOSEP CARTANYÀ
Societat Josep Cartanyà
Dimarts, 28 Novembre 2017 12:36

El PSC ha emplaçat avui a la resta de forces polítiques que concorren a les eleccions del 21-D a no aprovar cap nou pressupost de la Generalitat que "com a mínim no sigui equivalent al que les nostres comarques representen a nivell de població i de PIB català", ha dit la cap de llista per Tarragona, Rosa Maria Ibarra. La candidata ha recordat que el territori "som el 10% de la població catalana i el 12% del PIB" i ha criticat que "tan sols rebem el 5% de les inversions del govern català". En aquest sentit, Ibarra ha lamentat que en els darrers anys ha anat caient sistemàticament el presspost destinat al Camp de Tarragona i ha comparat els 152 milions pressupostats per l'últim Govern Montilla, l'any 2010, amb els 40 milions que l'executiu de Puigdemont ha destinat aquest any 2017.

Rosa Maria Ibarra ha criticat que a les Terres de l'Ebre també s'ha tocat sostre: "S'ha arribat a extrems grotescos i ridículs com, per exemple, retallar un 95% les inversions destinades a la Terra Alta". Per això, Ibarra ha demanat expressament als candidats d'ERC, Junts per Catalunya, CUP, PP i Ciutadans a què es comprometin a no validar uns pressupostos que no contemplin aquest mínim inversor "absolutament imprescindible". El PSC confia que la resta de partits assumeixin aquest programa de mínims.

La cap de llista vallenca també s'ha referit a les darreres dades d’atur, corresponents al mes d’octubre, que "assenyalen un increment de l’atur a Tarragona del 6% el que ha provocat que el nombre d’aturats a la nostra demarcació torni a superar les 50.000 persones.” Finalment, Ibarra també s'ha mostrat preocupada per la paràlisi de projectes com el de Hard Rock a PortAventura, que han de contribuir a afavorir l'ocupació al territori i en responsabilitza a les conseqüències del "procés". Malgrat tot, la candidata socialista confia que l'endemà del 21-D es reprengui la normalitat a la Generalitat.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: