Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Prats accepta dedicar la biblioteca i la plaça del centre cívic de Torreforta a Pepita Ferrer i Pilar Pradells

Un grup de veïns de Torreforta s'han reunit avui amb el regidor de Cultura de Tarragona i li han presentat les 623 firmes recollides

El grup de veïns han presentat les firmes al regidor de Cultura a l'Antiga Audiència de Tarragona El grup de veïns han presentat les firmes al regidor de Cultura a l'Antiga Audiència de Tarragona JOSEP CARTANYÀ
Societat Josep Cartanyà
Dijous, 27 Juliol 2017 13:34

El regidor de Cultura de Tarragona, Josep Maria Prats, veu amb bons ulls la proposta d'un grup de veïns de Torreforta de nomenar la bliblioteca del centre cívíc del barri amb el nom de Pepita Ferrer Lucas i la plaça del Tarragonès -situada al davant del centre- amb el nom de Pilar Pradells Sabaté. Els veïns s'han reunit amb Prats aquest matí i li han presentat les 623 firmes recollides per donar suport a aquesta iniciativa.

En el cas de la biblioteca, Prats ha emplaçat als veïns a esperar-se fins al 2018, que serà quan l'equipament actual es traslladarà a l'actual edifici del Mercat de Torreforta i s'aprofitaria la seva inauguració per batejar-la amb el nom de Pilar Pradells. Pel que fa a la plaça del Tarragonès, el regidor tampoc hi veu cap inconvenient de canviar-li el nom. En ambdós casos, la proposta haurà de passar pel protocol de l'Ajuntament i ser acceptada pels grups municipals en un plenari.

El veí de Torreforta, Manuel Martín Bravo, ha recordat que Pepita Ferrer Lucas va ser la primera dona espanyola que va aconseguir la categoria de "Mestra Internacional d’escacs" i Pilar Pradells Sabaté va ser una destacada militant antifranquista. Les dues dones vivien al barri de Torreforta.

La iniciativa també compta amb el suport de l'Associació de Veïns de la plaça Primer de Maig i voltants, la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona, el centre social autogestionat el Cargol, la Federació Catalana d'Escacs, el Cercle Podem la Granja i el col·lectiu Vamos Tarragona.



Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: