Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Discapacitats s’entrenen en el submarinisme

Ho impulsa l’hospital Joan XXIII de Tarragona pel seu 50è aniversari

Un dels participants en el bateig de submarinisme, ahir a la platja de l'Arrabassada de Tarragona Un dels participants en el bateig de submarinisme, ahir a la platja de l'Arrabassada de Tarragona ACN
Societat El Punt Avui/ACN
Dissabte, 24 Juny 2017 03:43

Deu pacients amb discapacitats físiques que són atesos a l’hospital Joan XXIII de Tarragona es van estrenar ahir al matí com a submarinistes. Ho van fer en una activitat impulsada pel centre sanitari, per celebrar el 50è aniversari de la institució, i en col·laboració amb l’Institut Guttman i la Societat d’Exploracions Submarines (SES). Als pacients, seleccionats pel servei de rehabilitació, se’ls va fer un entrenament en piscina la setmana passada i ahir ho van poder posar en pràctica a la platja de l’Arrabassada de Tarragona.

Javier Rodríguez, cap de servei de cirurgia maxil·lofacial del Joan XXIII i bussejador, va destacar que per a les persones amb cert grau de dificultat en la mobilitat estar a l’aigua significa “sentir-se ingràvid, independent i en llibertat”. A més, va considerar que fer-los practicar submarinisme “els motiva per cuidar-se i estar bé” i contribueix també a evitar la tendència al sobrepès de les persones que van en cadira de rodes.

Aquesta és la primera vegada que es fa un bateig de submarinisme per a persones amb discapacitats físiques, però el cap del servei de cirurgia maxil·lofacial del Joan XXIII espera que es repeteixi any rere any, ja que comporta múltiples beneficis per als participants.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: