Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Fundació Fenosa cedeix una Creu Processional del segle XV al Museu Deu del Vendrell

La peça cedida és una creu d’estil gòtic tardà que s’inscriu plenament dins de la forma de les creus catalanes de l’època

La directora de la fundació, Nekane Aramburu, i l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez -com a president de la Fundació Deu Font- van signar un conveni de cessió d’aquesta peça La directora de la fundació, Nekane Aramburu, i l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez -com a president de la Fundació Deu Font- van signar un conveni de cessió d’aquesta peça AJUNTAMENT DEL VENDRELL
Patrimoni Redacció Infocamp
Dissabte, 26 Agost 2023 18:41

La Fundació Fenosa compta en el seu fons artístic amb una Creu Processional de finals del segle XV i començament del s. XVI. Dijous passat, la directora de la fundació, Nekane Aramburu, i l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez -com a president de la Fundació Deu Font- van signar un conveni de cessió per un dipòsit temporal d’aquesta peça d’orfebreria per cinc anys prorrogables al Museu Deu.

La voluntat d’aquest conveni és, d’una banda, fomentar el treball en xarxa dels museus del Vendrell i alhora, difondre el valor patrimonial d’aquest peça en un entorn més adient, ja que el Museu Deu disposa en el seu fons artístic d’altres creus processionals i peces litúrgiques.

La peça cedida és una creu d’estil gòtic tardà que s’inscriu plenament dins de la forma de les creus catalanes de l’època. Sobre una ànima de fusta es troben planxes d’argent daurat fixades amb puntes de clau. Consta de la creu i la magolla.

La directora de la fundació, Nicole Fenosa, va extreure la magolla per confeccionar un peu de làmpada, invertint alguns elements daurats.

En la restauració, executada per Mercadé joiers del Vendrell, s’ha reposat el seu estadi original la magolla i s’han trobat els punxons que fan referència a MON (Montblanc).

creu processional conveni el Vendrell

La Creu Processional d'estil gòtic tardà, de finals del segle XV i inicis del segle XVI (Aj. del Vendrell)

La creu té els braços acabats en forma de flor de lis, amb pàmpols al vèrtex. A l’anvers es troba al centre la figura de Crist crucificat, Al revers hi ha quatre medallons amb restes d’esmalt, que representen la iconografia dels profetes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: