Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus declararà l'Església de Sant Francesc com a 'Bé Cultural d'Interès Local'

El canvi de catalogació de l’immoble està previst al Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic, historicoartístic i natural de la ciutat

Imatge de l’Església de Sant Francesc d’Assís de Reus Imatge de l’Església de Sant Francesc d’Assís de Reus REUS.CAT
Patrimoni Redacció Infocamp
Divendres, 28 Juliol 2023 11:37

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres, 28 de juliol iniciar l'expedient de declaració de l’immoble de l’Església de Sant Francesc d’Assís de Reus com a Bé Cultural d’Interès Local. El canvi de catalogació de l’immoble està previst al Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic, historicoartístic i natur al de Reus,

Els valors de l'edifici

El Govern de Reus ha pres la decisió després de valorar l'informe tècnic municipal. Les justificacions incloses en la sol·licitud formulada per l’Arquebisbat de Tarragona per elevar el grau de protecció de l’edifici són: Valor històric, cultural i religió; valor arquitectònic, arqueològic i artístic; i el valor simbòlic, identitari i paisatgístic.

Fins ara, l’immoble de l’Església de Sant Francesc està catalogat al Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic Historicoartístic i Natural amb la protecció C, la qual fa referència al valor de l'estructura tipològica, principalment de la façana i els elements comuns. La protecció B correspon als béns cultuals d’interès local.

Amb l'acord d'iniciar l'expedient s'obre un període d’informació pública durant el termini d’un mes perquè s’hi puguin formular al·legacions.

L’acord de declaració de l’església de Sant Francesc com a bé cultural d’interès local haurà de ser comunicat al Departament de Cultura, perquè en faci la inscripció en el Catàleg del Patrimoni Cultural Català.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: