Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Localitzats uns Goigs de 1883 per salvar el poble de Cunit de la Peste

Es tracta d’una troballa feta als Arxius de la Biblioteca de Catalunya gràcies al programa de joves en pràctiques de la regidoria de Turisme i Patrimoni

El Goig de 1883 El Goig de 1883 AJUNTAMENT DE CUNIT
Patrimoni Redacció Infocamp
Diumenge, 29 Desembre 2019 18:37

El treball de divulgació i d’investigació històrica que s’està portant a terme des de la regidoria de Turisme i Patrimoni de l'Ajuntament de Cunit continua donant els seus fruits. En aquesta ocasió, es tracta d’una troballa que s’ha tornat a fer gràcies al programa de joves en pràctiques.

L'estudiant Sergi Rovira ha localitzat als Arxius de la Biblioteca de Catalunya, uns Goigs per salvar el poble de Cunit de la Peste. Amb data de 1883, es tracta d’un document històric de gran valor escrit en català de l’època anterior a Pompeu Fabra. Pel contingut, possiblement tracta d’algun episodi viscut de tifus o alguna epidèmia.

El regidor de Patrimoni, Jaume Casañas, posa en valor que “de nou afegim nous episodis a la història de Cunit. Tot i que són de forma individual, anem sumant informació i coneixements al relat històric del nostre municipi“.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: