Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La URV debat al voltant de la convivència amb el patrimoni medieval a la Part Alta

El projecte té per objectiu donar pautes per afavorir una planificació harmònica, responsable i transparent dels nuclis històrics

Investigadors, experts, veïns, representants de les institucions i associacions de la Part Alta van tractar sobre la convivència de la ciutat amb el patrimoni medieval Investigadors, experts, veïns, representants de les institucions i associacions de la Part Alta van tractar sobre la convivència de la ciutat amb el patrimoni medieval URV
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimecres, 20 Juny 2018 13:00

Una sessió divulgativa que ha reunit investigadors, experts, veïns, representants de les institucions i associacions de la Part Alta ha servit per tractar de la convivència de la ciutat amb el patrimoni medieval articulat al voltant de la Catedral de Tarragona i reflexionar sobre el present i el futur de la Part Alta. La jornada, que es va realitzar el passat divendres a la Casa Canals, ha presentat indicadors de qualitat del paisatge urbà de la Part Alta i s’ha presentat el joc interactiu sobre la ciutat medieval de Tarragona, Pactum, que s’està confeccionant des de la URV.

‘Paisatge i patrimoni identitari d’Europa: ciutats catedralícies com a records vius’ és un projecte que té per objectiu donar pautes per afavorir una planificació harmònica, responsable i transparent dels nuclis històrics per una millor integració social, cultural i comercial. Alhora vol protegir la seva autenticitat i habitabilitat sostenible, proposant polítiques socials equilibrades i eficaces, satisfactòries per visitants i ciutadans. Aquest projecte també pretén ser una innovació a l’hora de proporcionar una eina referencial i reproduïble, aplicable a la recerca i a l’ús social pel reconeixement de principis d’identitat europea, de les institucions culturals i democràtiques, tot difonent l’ús sostenible de les ciutats catedralícies.

Els resultats que oferirà seran aplicables a la investigació, a les accions socials, a l’impacte educatiu i a les recomanacions polítiques que evidenciaran com aquestes ciutats són marcs referencials d’un patrimoni material i uns principis socials i culturals pan-europeus.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: