Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els restaurants de la demarcació de Tarragona pengen el cartell de complet durant les festes de Nadal

L’ocupació hotelera s’ha enfilat fins al 90% a la Nit de Cap d’Any

Imatge d'arxiu de terrasses plenes a la plaça de la Font de Tarragona Imatge d'arxiu de terrasses plenes a la plaça de la Font de Tarragona ARXIU/INFOCAMP
Turisme Redacció Infocamp
Dijous, 04 Gener 2024 16:18

La demarcació de Tarragona ha assolit xifres del 100% pel que fa a reserves dels restaurants del territori. A més, l’ocupació hotelera s’ha concentrat durant la primera setmana festiva, arribant al 70% entre els dies 27 i 30 de desembre i enfilant-se al 90% a la Nit de Cap d’Any.

El perfil de client ha estat majoritàriament nacional i s’ha caracteritzat, de nou, per les reserves d’última hora.

El president de l’AHET, Magí Mallorquí, ha valorat les dades apuntant que “els dies de Nadal són molt importants, tenint en compte que gener i febrer són els pitjors mesos en facturació degut a la climatologia i la costa de gener”. Mallorquí remarca que “els establiments que obren 365 i per tant, donen feina tot l’any, com ho fan el 90% dels allotjaments de l’AEHT, necessiten fer caixa durant aquestes festes”.

Dades per comarca

A capitals de comarca menys turístiques com Valls o Reus, amb hotels destinats, principalment a empreses, les xifres d’ocupació a les que estan acostumats han disminuït respecte a una setmana laboral normal, però ja es comença a recuperar aquesta primera setmana d’any.

Per altra banda, es destaca que un percentatge d’allotjaments de la demarcació, tenen les seves portes tancades fins passat festes, sobretot aquells ubicats en zones de costa, fet que ha comportat altes xifres d’ocupació i reserves en aquells hotels i restaurants que han mantingut les portes obertes.

Els allotjaments turístics del Priorat, han tingut xifres d’ocupació que han rondat el 40%. S’atribueix a què aquest territori atrau un perfil de turista de nínxol vinculat a l’enoturisme que es concentra durant la primavera i la tardor. En el cas de la Terra Alta i la Conca de Barberà, l’ocupació ha sigut més alta, sobretot del 29 al 31 de desembre, arribant al 100% i en contraposició al cap de setmana de Reis que ha assolit una mitjana d’ocupació del 50%.

Ple als restaurants

Cal destacar que, en el cas dels restaurants de pràcticament tota la demarcació, el ple a sala ha estat garantit, sobretot els dies festius, però també entre setmana. Així ho manifesten els representants de l’AEH Tarragona Ciutat, Vila-seca La Pineda, Reus o les Terres de l’Ebre. A La Pineda i altres poblacions costaneres com Cambrils, hi ha hagut una bona ocupació, degut a atractius turístics com Port Aventura, però també al fet que la majoria d’hotels romanen tancats durant la temporada baixa i, en conseqüència, a què la demanda està concentrada en els que queden oberts.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: