Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Port de Tarragona preveu rebre 122.000 creueristes l'any vinent

L'impacte econòmic dels creuers aquesta temporada s'enfila a més de 15 MEUR

El creuer Silver Moon del grup Royal Caribbean, atracat al Moll de Balears del Port de Tarragona El creuer Silver Moon del grup Royal Caribbean, atracat al Moll de Balears del Port de Tarragona NEUS BERTOLA - ANNA FERRÀS / ACN
Turisme ACN
Dijous, 14 Desembre 2023 23:46

El Port de Tarragona preveure rebre 122.000 passatgers la pròxima temporada i ha programat 58 escales de creuers, una més respecte a aquest any. Aquestes són les previsions que s'han anunciat en la Taula Institucional de Creuers, celebrada aquest dijous a Vila-Seca. De cara a l'any vinent, des de la taula també han destacat que el port tarragoní es consolida com a part de l'itinerari de MSC Creuers. Així, els seus vaixells arribaran els divendres, en lloc dels diumenges com fins ara, en 28 escales entre l'abril i l'octubre pròxims. Enguany, la temporada s'ha tancat amb 57 escales i 115.209 viatgers. Segons dades de l'Autoritat portuària, els creuers han tingut un impacte econòmic de 15.257.000 euros a la ciutat.

En la trobada dels representants institucionals i empresarials, que formen part de la Taula Institucional de Creuers, s'ha fet balanç de la temporada d'aquest any, el qual tanca amb 57 escales i 115.209 passatgers. Això suposa un increment de passatge del 79% respecte a les xifres obtingudes el 2022. L'octubre va ser el mes amb més volum de creueristes de l'any i de la història dels creuers del port tarragoní, superant les 24.000 persones.

D'altra banda, MSC va incloure Tarragona en un itinerari fix fent escala a la ciutat durant tots els diumenges des del maig fins a l'octubre d'enguany. A partir de 2024, concretament, entre el 19 d'abril i el 26 d'octubre, s'han previst 28 escales del creuer MSC Fantasia, que atracarà els divendres al port. Així mateix, la Taula també ha treballat per la desestacionalització del sector creuerístic i es preveu que la pròxima temporada s'allargui fins al mes de novembre. De fet, des del port també remarquen l'arribada de sis nous creuers, que mai hi han fet escala.

A banda, entre les novetats de l'any vinent, realcen la posada en marxa de la nova terminal de creuers de Global Ports Holding situada al Moll de Balears.

El 81% dels creueristes opten per visitar per lliure el territori

Segons dades de l'enquesta feta als passatgers, la nacionalitat del passatge és majoritàriament espanyola amb un 31%, seguida de la italiana amb un 26%, la francesa amb un 9% i la nord-americana amb un 8%. Pel que fa a l'alemanya se situa al 5%, l'anglesa amb un 4% i un 17% la resta de nacionalitats.

Segons l'estudi, un 81% dels creueristes opten per fer una vista al territori per lliure, un 7% fan excursions organitzades per la demarcació de Tarragona, un 4% fan excursions guiades per la ciutat i un altre 4% decideixen visitar Barcelona. Visitar Tarragona, Port Aventura i la zona de Poblet són les excursions més demanades.

Els creueristes valoren la seva visita en un 8,9, mateixa valoració que durant 2022. A més, el 54% declara que Tarragona ha "superat les seves expectatives", una dada superior amb relació al 41,5% de l'any passat. "Per a la Taula Institucional de Creuers aquestes dades són un senyal de la bona feina feta fins al moment, superant valoracions d'any", tanquen.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: