Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona registra més de 200.000 turistes durant l'estiu i marca un nou rècord històric

Les pernoctacions i l’ocupació superen les dades prepandèmia, però disminueixen respecte al 2022

La consellera de Turisme de l'Ajuntament de Tarragona, Montse Adán, en les presentacions de les dades turístiques de la temporada d'estiu del 2023 La consellera de Turisme de l'Ajuntament de Tarragona, Montse Adán, en les presentacions de les dades turístiques de la temporada d'estiu del 2023 CEDIDA
Turisme ACN
Dilluns, 30 Octubre 2023 20:01

La ciutat de Tarragona ha registrat 202.905 turistes durant l’estiu, assolint un nou rècord històric. “Per primer cop Tarragona ha superat la barrera dels 200.000 turistes a l’estiu i això ens fa sentir que anem per bon camí”, ha destacat la regidora de Turisme, Montse Adan. Tot i que les pernoctacions (871.737) i l’ocupació (75,9%) han disminuït respecte al 2022, des del consistori han celebrat que les dades siguin superiors a les del 2019 i que, per tant, es consolidi “la recuperació turística a la ciutat”. Més enllà de la temporada d’estiu, Adan ha subratllat que s’està desestacionalitzant el turisme, ja que durant els primers nou mesos de l’any s’ha assolit prop del 93% del total de pernoctacions del 2022.

L’estada mitjana dels turistes a Tarragona aquest estiu s’ha mantingut al voltant dels 2 dies als hotels, però ha disminuït lleugerament als càmpings, que han passat dels 6,3 dies el 2022 als 5,8 d’aquest 2023. Pel que fa a la procedència, 500.209 pernoctacions han estat de turistes espanyols i 371.528 de turistes estrangers. Desagregat per tipus d’allotjament, el mercat emissor principal dels càmpings és l’espanyol amb un 61%, mentre que en el sector hoteler és l’internacional amb un 59%.

Desestacionalitzar el turisme

Segons Adan, un dels objectius del Patronat Municipal de Turisme és que la ciutat sigui “una destinació atractiva els 365 dies l’any” i “més sostenible”. “Una ciutat que només s’omple a l’estiu no és sostenible a llarg termini i els gestors públics ens hem de marcar l’objectiu de gestionar eficientment perquè ho sigui”, ha detallat.

Una desestacionalització que, segons Adan, ja s’està començant a veure aquest 2023. “Les dades ens diuen que estem iniciant el camí de la desestacionalització, que és exactament on volem anar”, ha afirmat Adan. I és que durant els primers nou mesos d’aquest 2023, ja s’ha assolit gairebé el 93% de les pernoctacions de tot el 2022.

“En termes anuals, apreciem un increment de les pernoctacions global de 73.818 respecte del mateix període de l’any passat i tot indica que l’any acabarà sent un dels millors de la història, amb un comportament especialment bo en temporada menys turística”, ha afegit.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: