Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Reus elabora una guia per fer les festes més sostenibles

El document inclou el treball previ de planificació de la festa; com fer la festa perquè sigui més sostenible; què fer quan acaba la festa i els recursos que ofereix el consistori

Portada de la Guia de Festes Sostenibles Portada de la Guia de Festes Sostenibles REUS.CAT
Medi Ambient Redacció Infocamp
Divendres, 14 Juliol 2023 01:01

L’Ajuntament de Reus ha elaborat la guia “A Reus, festes sostenibles” amb l’objectiu d’oferir idees i recomanacions als organitzadors d’esdeveniments a la ciutat per tal d’aconseguir unes festes més respectuoses amb el medi ambient. La guia recull consells per reduir l’impacte ambiental de les festes i els recursos que l’Ajuntament posa a l’abast dels organitzadors d’esdeveniments festius a la ciutat per generar menys residus.

El document està estructurat en quatre apartats que inclouen el treball previ de planificació de la festa; com fer la festa perquè sigui més sostenible; què fer quan acaba la festa i els recursos que ofereix l’Ajuntament. El document complet es pot consultar al web Reus.cat i la seva presentació vindrà acompanyada d’una campanya de difusió per donar-la a conèixer.

En aquest sentit, la regidoria de l’Àrea de Medi Ambient, Sostenibilitat i Via Pública conjuntament amb la regidoria de Relacions Ciutadanes, han establert reunions amb totes les associacions de veïns de la ciutat per presentar-los la guia. Les dues regidories venen treballant conjuntament en diverses accions i campanyes per a la prevenció de residus dotant d’eines a les entitats veïnals per aconseguir-ho en les seves activitats i festes i fomentar la coresponsabilitat i civisme del veïnatge.

El regidor de l’Àrea de Medi Ambient, Sostenibilitat i Via Pública, Daniel Rubio, ha manifestat que “l’interès i col·laboració en organitzar unes festes més sostenibles per part de les entitats de la ciutat és creixent i amb aquesta guia i la feina de difusió associada li volem donar l’impuls definitiu”.

Recursos que ofereix l’Ajuntament

Des de l’Àrea de Medi Ambient es posa a disposició dels organitzadors d’esdeveniments festius un seguit de materials que es poden demanar com ara gots i vaixella reutilitzable i contenidors de les diferents fraccions. La comanda s’ha de fer amb un mínim de 15 dies d’antelació a l’esdeveniment a través de tràmit electrònic i el servei de neteja i recollida lliura els materials el dia i lloc indicats i els recull posteriorment.

Pla local de prevenció de Residus

L’elaboració de la guia de festes sostenibles i la posada a disposició de recursos a la ciutadania són accions vinculades al Pla Local de Prevenció de Residus de Reus 2021-2026, el document que defineix la estratègia a seguir en l’àmbit de la prevenció a curt i mig termini.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: