Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Festa pel Clima, aquest dissabte a la plaça de la Llibertat de Reus

La festa acollirà tallers amb energia solar fotovoltaica o, en cas que no fes sol, amb un equip que subministra electricitat amb la combustió de fonts renovables

El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, va presentar les activitats de la Festa pel Clima El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, va presentar les activitats de la Festa pel Clima REUS.CAT
Medi Ambient Redacció Infocamp
Divendres, 24 Març 2023 16:46

La Regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient de Reus organitza aquest dissabte, 25 de març, la Festa pel Clima. La plaça de la Llibertat serà l’escenari, al llarg de tot el dia, de diverses activitats familiars i la mostra d’iniciatives sostenibles per tal de promoure la conscienciació al voltant del medi ambient, l’estalvi energètic i el paper clau d e la ciutadania per frenar el canvi climàtic. L’activitat s’emmarca en les accions previstes amb motiu del Dia Mundial del Clima , que se celebra el 26 de març.

Pel matí, en horari de 10 a 14 hores, es portaran a terme diversos tallers amb energia solar fotovoltaica o, en cas que no fes sol, amb un equip que subministra electricitat amb la combustió de fonts renovables. Hi ha previstos els següents tallers: tallers de cuina solar; taller equip solar de música; taller xocolatada solar; taller “Els colors del Sol”.

Altres activitats

Al llarg del dia hi haurà un escape room familiar sobre emergència climàtica. El repte de l’escape room consisteix en aturar les alarmes de l’emergència climàtica en un temps de 50 minuts com a màxim. El treball es realitzarà per grups buscant i desxifrant informacions sobre cinc eixos temàtics (aire, aigua, terra, biodiversitat i residus). Aquesta és l'única activitat que es requereix inscripció prèvia a inscripcions.reus.cat. Es faran cinc sessions de l’escape room durant tot el dia

De les 11 a les 12h es programaran dues sessions del conta-contes 'La rebel·lió dels electrodomèstics i de les bombetes” a càrrec de l’escriptora i il·lustradora Loli Beltran.

Per la tarda, a partir de les 16 hores, tindrà lloc una gimcana sobre la sostenibilitat, adaptada a infants de diferents edats combinant proves d'habilitat, concentració, destresa o enginy. Cada prova tractarà sobre la sostenibilitat, la terra i els seus elements naturals, el reciclatge, l’aprofitament i reutilització, el residu 0 i productes de temporada.

Tanmateix, a llarg de tot el dia hi haurà a disposició dels més menuts un inflable gegant amb temàtica sobre residus i també s'instal·larà una carpa d'informació ciutadana de Reus Energia, la nova iniciativa municipal per a subministrar electricitat a l’Ajuntament i als equipaments públics amb energies renovables.

El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, ha destacat què “des de l’Ajuntament i Reus Energia treballem per fer de Reus una ciutat capdavantera en la lluita contra el canvi climàtic i en la promoció i implantació de les energies renovables i netes i això també passa per la conscienciació, especialment de les noves generacions que són motor dels canvis socials”.

Les activitats són completament gratuïtes i només cal fer inscripció prèvia per l’escape room.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: