Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Alcaldes i alcaldesses del Baix Camp es troben per potenciar les ADF i protegir el territori

Es trobaran dijous a Riudecanyes per treballar en la creació d’Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) allà on no n’hi ha i potenciar les que estan actives

Alcaldes i Alcadesses del Baix Camp es trobaran dijous a Riudecanyes per  Riudecanyes per treballar en la creació d’Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) allà on no n’hi ha Alcaldes i Alcadesses del Baix Camp es trobaran dijous a Riudecanyes per Riudecanyes per treballar en la creació d’Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) allà on no n’hi ha ARXIU / INFOCAMP
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimecres, 24 Febrer 2021 15:46

Alcaldes i alcaldesses dels diferents municipis del Baix Camp es trobaran aquest dijous, 25 de febrer, a les 18.30h, a Riudecanyes per treballar en la creació d’Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) allà on no n’hi ha i per potenciar les que estan actives. L’objectiu és que els diferents municipis, i sobretot els de muntanya i d’interior, estiguin millor preparats per afrontar les conseqüències d’incendis forestals i de fenòmens meteorològics que afecten greument el territori i les persones que hi viuen, com el temporal Glòria de 2020 o més recentment la borrasca Filomena, que va deixar importants nevades.

Promoguda pel Consell Comarcal del Baix Camp, a la trobada assistirà el vicepresident de l’ens i alcalde de Riudecanyes, Ernest Roigé; la vicepresidenta, Rosa Abelló; el director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Àngel Xifré, representants de les ADF de la comarca, el cap dels Agents Rurals i el de la secció de Boscos del Departament d’Agricultura, i representants de la Federació d’ADF de Catalunya. En total es preveu una trentena de persones, que es podran trobar amb totes les mesures de seguretat anti COVID.

El paper de les ADF

Tot i que les ADF tenen uns objectius molt centrats en la prevenció dels incendis forestals, són també un element de protecció del medi i d’ajut en situacions de fortes tempestes com les esmentades, ja que també s’afecten greument els camins rurals i es dificulta la seva conservació.

Les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) són entitats sense afany de lucre, formades per propietaris forestals, ajuntaments dels municipis del seu àmbit territorial, voluntaris i voluntàries i entitats municipals adherides, que tenen com a finalitat la prevenció i la lluita contra els incendis forestals. Les agrupacions de defensa forestal es varen regular a partir de l’any 1986 com a conseqüència del programa ‘Foc Verd’ elaborat pel Departament d’Agricultura Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, amb posterioritat a la primera gran onada d’incendis forestals que es va produir al país en aquella època.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: