Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Espluga de Francolí adopta set compromisos amb la Carta del Paisatge de la Conca

El primer compromís serà una estratègia de recuperació d'habitatges i locals buits al centre el poble i a les zones del Capuig i del Castell

L'alcalde de l'Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal Minguella, -al centre-, la regidora de Participació, Anna Garcia Gené i el regidor de Medi Ambient, Xavier Rosell Cabrol, van presentar els resultats de l'enquesta participativa a la zona del Parc del Freginal L'alcalde de l'Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal Minguella, -al centre-, la regidora de Participació, Anna Garcia Gené i el regidor de Medi Ambient, Xavier Rosell Cabrol, van presentar els resultats de l'enquesta participativa a la zona del Parc del Freginal JOSEP MORATÓ
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dissabte, 27 Juny 2020 19:34

L'Ajuntament de l’Espluga de Francolí va aprovar, en el Ple del 25 de juny, tant l’adhesió com els compromisos amb la Carta del Paisatge de la Conca de Barberà, que s'han basat en els resultats d'una enquesta ciutadana que ha marcat quines havien de ser les prioritats.

Per fer un procés participat amb la ciutadania, des les regidories d’Urbanisme, Sostenibilitat i Medi Ambient es va impulsar, juntament amb la regidoria de Participació Ciutadana, una enquesta participativa per saber l’opinió dels veïns i veïnes de l’Espluga de Francolí sobre quines actuacions paisatgístiques plantejades per l’equip de govern havien de ser prioritàries al municipi. L’enquesta està conformada per sis apartats, un per cada objectiu de qualitat paisatgística sense comptar el setè objectiu, que és més genèric.

En total, hi ha hagut una participació de 71 persones, de les quals només es van comptabilitzar com a correctes 63. Es van excloure les respostes repetides i les respostes de les persones que no estaven empadronades a l’Espluga o bé no complien amb l’edat.

Valoració sobre les accions

Tots els sis objectius de qualitat paisatgística de l'Espluga, tenen accions molt ben valorades. D’entre totes les accions, la que els i les votants consideren que és més prioritari és la de fomentar i executar una estratègia de recuperació d’habitatges i locals buits al centre del poble i a les zones del Capuig i del Castell.

Les següents que consideren més prioritàries són la de crear un banc de terres agràries amb l’objectiu de garantir el relleu generacional, fomentar l’ocupació en el sector primari i evitar l’abandonament dels trossos i la de repensar i dissenyar el tram urbà del riu Francolí com un parc obert, connectat al nucli urbà i respectuós amb el curs del riu i interconnectant-lo amb el projecte del Camí Blau del Francolí, que ha d’esdevenir el carrer Major natural del Camp de Tarragona.

Les accions que consideren menys prioritàries, tot i tenir una votació superior al 7 són les de desenvolupar un pla de millores paisatgístiques pels polígons industrial i repensar l’enjardinament de les rotondes i espais ornamentals amb espècies vegetals autòctones i que s’adaptin al règim pluvial del nostre clima, sense perdre el valor estètic d’aquests espais.

La valoració que se’n deriva d’aquests resultats és que tot i que, lògicament, hi han accions que es consideren més prioritàries que d’altres, els resultats ens mostren un alt interès vers la Carta.També cal destacar que totes les accions proposades per l'Ajuntament obtenen una puntuació bona o molt bona.

Els set compromisos adoptats

Després d’haver analitzat els resultats i les aportacions es van aprovar al Ple Municipal de l’Espluga de Francolí del dijous 25 de juny, els següents compromisos:

Compromís 1
Fomentar i executar una estratègia de recuperació d’habitatges i locals buits al centre del poble i a les zones del Capuig i del Castell.

Compromís 2
Crear un banc de terres agràries amb l’objectiu de garantir el relleu generacional, fomentar l’ocupació en el sector primari i evitar l’abandonament dels trossos.

Compromís 3
Repensar i dissenyar el tram urbà del riu Francolí com un parc obert, connectat al nucli urbà i respectuós amb el curs del riu i interconnectant-lo amb el projecte del Camí Blau del Francolí, que ha d’esdevenir el carrer Major natural del Camp de Tarragona.

Compromís 4
Prioritzar la implementació de les energies renovables en terrenys urbans per preservar el mosaic agrícola tradicional del terme municipal.

Compromís 5
Localitzar les restes paleolítiques, balmes i coves del terme municipal de l’Espluga de Francolí, senyalitzant-les i creant material divulgatiu.

Compromís 6
Crear una xarxa d’itineraris de paisatge mitjançant la xarxa de senders i camins.

Compromís 7
Inventariar construccions abandonades (granges, naus, magatzems,...).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: