Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Jo reciclo, jo aviso, jo recullo", la nova campanya de civisme de Cunit

La campanya vol millorar la recollida selectiva de residus, de voluminosos i poda i dels excrements de gossos

Un equip d’educadors ambientals recorrerà els carrers del municipi i interactuarà amb els veïns i veïnes de Cunit per conscienciar-los sobre la importància de separar correctament els residus Un equip d’educadors ambientals recorrerà els carrers del municipi i interactuarà amb els veïns i veïnes de Cunit per conscienciar-los sobre la importància de separar correctament els residus AJUNTAMENT DE CUNIT
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimarts, 18 Febrer 2020 13:29

Aquesta setmana s’ha donat el tret de sortida de la campanya de sensibilització ambiental ciutadana que l’Ajuntament de Cunit ha posat en marxa per tal de millorar la neteja i la recollida selectiva de residus del municipi.

Sota el lema “Fem-ho bé! Tots estalviem” l’Ajuntament vol que els veïns i veïnes prenguin consciència dels costos ambientals i econòmics que suposa no separar els residus correctament i no fer ús del servei de recollida gratuïta de poda i voluminosos.

La campanya tractarà tres aspectes problemàtics a Cunit: La recollida selectiva de residus; la recollida de voluminosos i poda; i la recollida d’excrements de gossos.

Durant les properes sis setmanes un equip d’educadors ambientals recorrerà els carrers del municipi i interactuarà amb els veïns i veïnes de Cunit per conscienciar-los sobre la importància de separar correctament els residus i mantenir els carrers nets.

El regidor de Medi Ambient de Cunit, José Manuel Cabada, ha explicat que Cunit està per sota dels nivells de reciclatge: "només reciclem el 35% de residus que generem, molt per sota del 50% que demana la Unió Europea per aquest 2020. És evident que a nivell de municipi cal canviar el xip, per això hem posat en marxa aquesta campanya d’informació i de sensibilització a peu de carrer. Si ho fem bé, tots estalviem. A partir d’avui, 6 educadors ambientals aniran a peu per tot el terme de Cunit”.

                                                                                                                    Plafó de la campanya: 

cartell Jo reciclo Jo aviso Jo recullo

No reciclar costa 1,4 miilions l'any

Cadaba destaca els alts costos que suposa no reciclar correctament:“No separar bé els residus té uns costos molt elevats, llençar-ho tot al contenidor gris suposa 1.400.000€ l’any, que és el cost de la gestió dels residus que van a l’abocador. A més, la gran quantitat de residus que embruten els carrers al voltant dels contenidors i que trobem pels carrers, suposa un cost extra de 100.000€”, afegeix el regidor.

Per facilitar la comunicació, els educadors faran entrega als ciutadans de material divulgatiu com un fulletó i un magnètic per la nevera. Als propietaris de gossos també se’ls hi facilitarà bosses per recollir els excrements de les seves mascotes i ampolles per llençar aigua sobre els orins.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: