Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cel Net exigeix que es revisin els protocols de comunicació del Plaseqcat

Els veïns de Vilallonga, el Morell i la Pobla van patir tos i molèsties a la gola a causa de la fuita de Cator, d'Alcover, però no va ser fins al cap d'unes hores que els van recomanar el confinament a les seves cases

Imatge d'arxiu de les instal·lacions de Cator, a Alcover Imatge d'arxiu de les instal·lacions de Cator, a Alcover ARXIU / INFOCAMP
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dilluns, 24 Setembre 2018 18:47

La Plataforma Cel Net s'ha referit avui als incidents provocats per l’empresa Cator d’Alcover durant la nit del diumenge 23 de setembre i que van provocar un fort episodi de males olors a les poblacions de Vilallonga del Camp, el Morell i la Pobla de Mafumet. L'entitat ecologista critica que, tot i que una pudor irritant va causar molèsties a la gola i tos i va impedir agafar el son a les veïnes de la zona, " la població no va ser alertada ni informada del que estava succeint" fins al cap d'unes hores. En aquest sentit, lamenten "el desconcert que va durar hores i van ser les mateixes veïnes les que van haver d’esforçar-se per aconseguir una informació que arribava amb poca certesa".

Després d’unes quantes trucades al 112, els veïns van descobrir que es tractava d’una fuita no tòxica tot i que, a la vegada, es recomanava confinar-se a casa. Una informació que va confirmar més tard un comunicat oficial de Protecció Civil que anunciava que es tractava d'una fuita d'una barreja de productes inflamables (òxid de fenil i difenil) a la sala de calderes de l'empresa de tractament d'olis Cator, d'Alcover. L’escrit confirmava la dada anterior: es descartava la possibilitat de formació d’un núvol tòxic, tot i que alhora es recomanava el confinament de les veïnes de la zona, tancant finestres i portes i apagant els aparells de ventilació mentre els Bombers de la Generalitat duien a terme les tasques de control de la fuita.

Revisió dels protocols de comunicació i petició d'explicacions a l'empresa

Davant d'aquest fet, la Plataforma Cel Net exigeix una vegada més, "que es revisin els protocols de comunicació del Plaseqcat". En aquest sentit, recorden que la població "ha de ser alertada de manera immediata, per una canal accessible per a tothom, amb informació clara sobre la procedència i composició de l’episodi, i un pla d’actuació definit".

Des de la Plataforma també requereixen a l'empresa CATOR que expliqui els fets ocorreguts de manera pública, alhora que denuncien i demanen informació "pels recurrents episodis de males olors que origina la mateixa empresa i que causen molèsties contínuament als habitants d'Alcover i zones properes".

Per altra banda, recorden a la Generalitat "l’urgència d’executar un pla de control integral de la qualitat de l'aire del Camp de Tarragona".

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: