Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Institut Comte de Rius de Tarragona, finalista català al Premi Europeu de Prevenció de Residus

A més de l'institut, en la categoria d'institucions escolars, Rezero (associacions) i la Fundació Real Dreams (empreses) també opten a ser premiades

Alumnes de l'Institut Comte de Rius van presentar el projecte al Centre de dia de L'Onada de Tarragona Alumnes de l'Institut Comte de Rius van presentar el projecte al Centre de dia de L'Onada de Tarragona FPB
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimarts, 03 abril 2018 16:23

L’Institut Comte de Rius de Tarragona, Rezero –Fundació Prevenció Residus i Consum–, i la Fundació Real Dreams han accedit a la fase final del Premi Europeu de Prevenció de Residus. D’aquesta manera, tres dels 18 finalistes de tota Europa corresponen a projectes catalans, que s’han classificat en tres categories diferents.

En la categoria d’Institucions Escolars, el finalista ha estat l'Institut Comte de Rius de Tarragona, amb un set d’activitats per a alumnes de secundària centrades en repensar i redissenyar aparells ortopèdics i mèdics reutilitzant materials, com pantalles de llum, plaques amb llum i música, o cadires de rodes amb llums de bicicletes reutilitzats, per ajudar persones grans o amb necessitats específiques. Aquest és el vídeo de presentació del projecte finalista.

En la categoria d’Associacions, Rezero, Fundació Prevenció Residus i Consum, ha resultat escollida per la campanya 'Jo soc Coco' de foment del consum conscient entre la ciutadania. Ha comptat amb la participació de diferents unitats familiars –famílies amb fills, parelles sense fills, pisos d’estudiants, jubilats, etc.– i un mateix repte: cinc famílies que han estat 30 dies intentant no generar residus, amb l'aplicació de bones pràctiques en el seu dia a dia i l'ús de mitjans audiovisuals per a la difusió dels resultats obtinguts.

Finalment, en la categoria d’Empresa, la finalista ha estat la Fundació Real Dreams pel circuit amb visió d’economia circular i social per reutilitzar ordinadors d’empreses tecnològiques reparats per a ONG. El procés se centra en recollir els aparells, revisar i/o reparar-los i etiquetar-los individualment per tenir una traçabilitat via Codi QR, i finalment distribuir-los a entitats sense ànim de lucre que ajuden persones amb dificultats econòmiques i socials, o amb risc d'exclusió social. El procés permet, a més, fer pràctiques a estudiants d’informàtica de la UPC. El projecte s'ha coordinat entre FRD, eReuse, CTecno –entitat que aglutina a les empreses tecnològiques de Catalunya–, i el Banc de Recursos no alimentaris La Nau. En total, més de 20 entitats del sector aglutinades per treballar en una mateixa direcció amb la plataforma de eReuse.

El veredicte del jurat, que està format per especialistes europeus independents en matèria de prevenció de residus, es farà públic en una cerimònia de lliurament de premis a Brussel·les el dia 22 de maig. L’esdeveniment forma part de la EU Green Week EU (Setmana Europea de Prevenció de Residus), que tindrà lloc del 21 al 25 maig de 2018.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: