Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els veïns de la Selva del Camp estrenen l’ampliació del sender amb més historia del municipi

El nou tram s’ha allargat 1.500 metres i ha permès la neteja i senyalització de la llera del riu

Selvatans i selvatanes caminant pel nou tram ampliat del camí del Rec Selvatans i selvatanes caminant pel nou tram ampliat del camí del Rec CEDIDA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimarts, 28 Març 2017 10:08

Els veïns i veïnes de la Selva del Camp han estrenat el darrer tram del camí del Rec, el sender amb més història de la localitat, que ha passat dels 3.000 metres inicials als 4.500 actuals. Aquesta ampliació ha permès netejar una part important de la llera de la riera i recuperar un dels seus trams més atractius, instal·lant senyalitzacions. La iniciativa, que ha comptat amb el suport de la Diputació de Tarragona i l’Associació Aurora, també ha comportat la construcció de diversos ponts i passarel·les de fusta per tal de facilitat la circulació dels excursionistes.

El sender original, recuperat en els últims anys per l’ajuntament de la Selva, era un antic pas medieval que seguia el rec de la vila i la seva funció era accedir a tots els trams d’aquesta infraestructura bàsica i permetre el seu manteniment. “L’èxit popular” que ha tingut la recuperació del camí, segons el consistori, ha estat el causant que s’ampliessin 1.500 metres més al vial tot seguint el curs de l’aigua. L’actual remodelació permet arribar fins al Pantanet, una antiga presa que no va a finalitzar-se mai.

Es planten 100 arbustos en commemoració al Dia de l’Arbre

L’obertura del sender es va fer coincidir amb la celebració de la Dia Mundial de l’Arbre a l’àrea de la Resclosa. La celebració va permetre recuperar amb cent arbres i arbustos autòctons, com roures o llorers, entre d’altres, en l’entorn del pont Sec. L’acte central va ser un esmorzar popular on van participar al voltant 500 selvatans i selvatanes, la majoria dels quals van participar-hi del recorregut del nou camí del Rec a peu. 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: