Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Morell es compromet a reduir el 20% dels seus gasos d’efecte hivernacle abans del 2020

El consistori tanca la primera etapa d’elaboració del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES), que fixa en 2.946 t CO2 la quantitat de gasos d’efecte hivernacle a reduir

El Morell és l'únic municipi del Tarragonès que fa estudis independents El Morell és l'únic municipi del Tarragonès que fa estudis independents ARXIU/ JOSÉ CARLOS LEÓN/ EL PUNT AVUI
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimarts, 14 Març 2017 08:39

L’Ajuntament del Morell ha donat per finalitzada la primera etapa d’elaboració d’un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES). Aquesta eina serà la que guiarà al municipi en el camí per assolir, l’any 2020, la reducció del 20% en l’emissió de gasos d’efecte hivernacle (GEH) respecte el 2005. D’aquesta manera, el municipi morellenc complirà amb els compromisos adquirits en el marc del Pacte d’Alcaldes, signat l’any 2015.

El Morell ha finalitzat la primera etapa d’aquest PAES, que ha consistit en realitzar un inventari municipal de consums energètics i d’emissions de GEH associades als principals sectors d'activitat. Aquest inventari ha permès detectar els sectors que tenen un major impacte a nivell d’emissions, com són el transport i el sector domèstic, i que són els causants del 61% i el 20% de les emissions, respectivament. De la mateixa manera, aquest inventari ha permès conèixer el total d’emissions de GEH al municipi de l’any 2005, que es comptabilitza en 14.730 t CO2. I, a partir d’aquí, s’ha pogut calcular el 20% de reducció compromès per a l’any 2020 i que, en el cas morellenc, correspon a 2.946 t CO2.

Amb la finalitat d’assolir el seu compromís en el marc del PAES, l’Ajuntament del Morell ha definit diverses accions que implantarà i durà a terme properament. En aquest sentit, des del consistori s’actuarà sobre els sectors d’afectació del PAES com són el terciari, el residencial, el transport i el tractament de residus.

Per tal de reduir l’emissió de gasos d’efecte hivernacle al municipi, el consistori morellenc ja ha iniciat la segona etapa del PAES, en la qual es definirà el Pla d’Acció que ha de permetre assolir els objectius de reducció establerts. Per aquest motiu, properament es convocarà un procés de participació ciutadana per definir el Pla d’Acció que ha de conduir al municipi del Morell a assolir la reducció efectiva del 20% dels seus gasos d’efecte hivernacle per complir, així amb el Pacte d’Alcaldes i per aconseguir un medi ambient més saludable i adequat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: