Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La patata torna a ser la protagonista aquest cap de setmana a Prades

La 31ena Festa de la Patata comptarà amb el tradicional concurs de truites i guisats, entre altres actes

La Festa de la Patata de Prades torna aquest cap de setmana La Festa de la Patata de Prades torna aquest cap de setmana AJUNTAMENT DE PRADES
Gastronomia Redacció Infocamp
Dissabte, 16 Setembre 2023 00:59

La Festa de la Patata a Prades torna aquest cap de setmana del 16 i 17 de setembre. La festa, que celebra la campanya de recollida de la patata a Prades, arriba a la edició número trenta-u. L’esdeveniment està organitzat per l’Ajuntament de Prades, el Consell Regulador IGP Patates de Prades i la Cooperativa Agrícola Prades.

Una patata d’alçada amb denominació d’origen

La patata de Prades és un producte d’una qualitat especial que li ha valgut la denominació IGP (Indicació Geogràfica Protegida). El seu cultiu a 1000 metres d’altura, el terreny i la climatologia afavoreixen una qualitat i unes propietats que la distingeixen. Actualment la varietat utilitzada és la Kennebec, de producció poc elevada, en comparació amb d’altres, però d’una excel·lent qualitat amb una textura consistent, gust dolç i persistent i lleugera olor de castanya. Malgrat la seva qualitat, el cultiu ha anat disminuint la seva producció en les últimes dècades per manca de relleu generacional i s’ha ampliat l’extensió d’altres cultius com el llúpol per a l’elaboració de cervesa i la poma de les Muntanyes de Prades.

El Concurs de truita de patates 

Per la festa de la patata es consumeixen uns 350kg de patata IGP Prades. L’acte estrella de la festa és el Concurs de truita de patates, guisats i altres receptes amb patata que es degusten un cop lliurats els premis als guanyadors. El concurs, que acostuma a comptar amb una trentena de participants, valora els plats en diferents categories. Les truites opten al premi a la més bona, la més artística o la més grossa. Respecte als guisats, es premia el més bo. Altres receptes amb patata es valoren segons la més bona i la més ben presentada.

El certamen compta cada any amb la presència de propostes originals com truites de patata amb la forma de la font de prades, tractors o els planetes del Sistema Solar. Els interessats a participar en el concurs podran recollir els ingredients a la sala d’actes de l’Ajuntament, el dissabte dia 16 de setembre, de 19 a 20 hores.

Altres actes

Els actes s’inicien aquest dissabte 16 de setembre, a les 18 h, amb la tercera edició del Concurs de pelar trumfos, denominació que rep la patata a Prades.
Diumenge, continuen els actes amb l’esmorzar popular, a les 09:30 h, a la Plaça Major. L’àpat inclourà patates de Prades al forn, arengada amb raïm moscatell, llonganissa de Prades i vi per tres euros.

Durant el matí s’iniciarà la 27ena exposició de productes amb denominació d’origen i mostra d’artesania que estarà amenitzada per la xaranga Tocats de la-la que actuaran a les 10 h i a les 13 h.

A dles 13:30 h, serà el torn de l’entrega de premis del concurs de truites, guisats i altres productes i del concurs de pelar trumfos.

Degustació popular dels plats

Finalment, de les 14 a les 15 h, arribarà el final de festa amb la degustació popular dels plats presentats a concurs per quatre euros incloent obsequi d’un plat de ceràmica de record. Qui vulgui pot fer l’esmorzar popular i la degustació i plat per sis euros.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: