Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La XXV edició de 'Tàrraco a Taula' tindrà lloc del 13 al 29 de maig

Les jornades sobre la cuina de l’Antiga Roma compten amb la participació d’11 establiments de Tarragona i recuperen el banquet previ 'Convivium'

Imatge del tast fet durant la roda de premsa de presentació de les jornades 'Tàrraco a Taula' Imatge del tast fet durant la roda de premsa de presentació de les jornades 'Tàrraco a Taula' TJERK VAN DER MEULEN
Gastronomia Redacció Infocamp
Dilluns, 02 Mai 2022 21:13

Les jornades gastronòmiques 'Tàrraco a Taula' arriben enguany a la XXV edició i, com és habitual, tindran lloc de forma paral·lela al festival Tarraco Viva. Del 13 al 29 de maig, onze establiments participaran en les jornades de cuina inspirada en la de l’Antiga Roma, que enguany recuperen el banquet previ, el 'Convivium', suspès els darrers dos anys per la pandèmia i que tindrà lloc aquest mateix divendres 5 de maig.

L’alcalde de Tarragona i conseller de Turisme, Pau Ricomà, ha presidit la presentació de la nova edició aquest dilluns 2 de maig i n’ha destacat “la fusió entre dues senyes d’identitat de la marca Tarragona: la història i la gastronomia, en un festival gastronòmic de referència ja internacional pel rigor i la originalitat de les propostes que ajuda a posicionar turísticament la ciutat en el segment gastroturístic i cultural”.

Per la seva banda, Carlos Segarra, president de l’Associació Tàrraco a Taula, organitzadora de les jornades, n’ha desgranat els detalls. D’entre els establiments participants, nou són restaurants. El restaurant Terrat (última incorporació al grup i recentment distingit amb un Sol Repsol), El Llagut i el Seasons oferiran un complet menú degustació a 35 EUR (50 EUR al Terrat); els restaurants Ares, Balandra i Lola Bistro oferiran un plat de la carta; i finalment els establiments Cortijo, la Xarxa, Twins i Glops oferiran platillos i tapes.

Segarra ha destacat la incorporació de la DO Tarragona a les jornades, que permetrà gaudir d’alguns dels millors vins del territori com són l’Ancestral de Celler Sanromà de Vila-rodona, el Blanc Acàcia de cellers Suñer de Ginestar, l’Ull de Llebre del celler Estol Verd de Rodonya i el Xarel.lo Vermell del celler Adernats de la Vinícola de Nulles. Per la seva banda, la cerveseria artesana Twins ha elaborat per a l’ocasió la cervesa Ipso Facto. Les postres, finalment, aniran a càrrec de la Pastisseria Velvet.

Per la seva banda, el director de 'Tarraco Viva', Magí Seritjol ha felicitat el festival pels seus 25 anys i ha volgut fer incís en el paper de 'Tàrraco a Taula' en el naixement de Tàrraco Viva, ja que, segons ha explicat, “la gastronomia és un fet cultural d’un abast potentíssim”.

Vídeo receptes per celebrar el 25è aniversari

Amb motiu del 25è aniversari de la celebració de les jornades de cuina de l’antiga Roma, Tarragona Turisme lidera el projecte de gravació de quatre vídeo receptes sota el nom Assaborim Tàrraco a Taula!, que el conseller de Turisme ha explicat en la mateixa presentació. Per a les vídeo receptes s’ha comptat amb quatre cuiners de la ciutat, als quals se’ls ha proposat cuinar una recepta senzilla, fàcil i saborosa basada en el recull d’Apici, el receptari 'De Re Coquinaria'.

Aquests quatre restauradors, que han participat de forma totalment altruista, han cuinat els següents plats:

1-Crema de carabassa Alexandrina amb mandonguilles. Ana Ruiz, xef del restaurant AQ
2-Escabetx de moixina amb garum. Cuiner: Santos Masegosa de El Cortijo
3-Sardines farcides amb carabassa i oli d’espècies. Xef Ramon Martí de la Taverna marinera El Llagut
4-Corball al fonoll. Cuiner: Xavi Fernández del restaurant Seasons

Escalfant motors amb el 'Convivum'

Per altra banda, ja està tot a punt per al 'Convivium', que té lloc al claustre de Sant Pau del Seminari el dia 5 de maig, a les 20.30 h, amb la participació dels restaurants El Terrat, Seasons, Balandra, Xarxa i Cortijo, la pastisseria Velvet, els cellers de la DO Tarragona i la cervesa Ipso Facto de cerveseria Twins.

Per la seva banda, el Forn de Nulles subministrarà els pans artesans que completaran el festival gastronòmic.

El preu del Convivium es de 45 € per persona i es pot reservar al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: