Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’onada de calor provoca danys considerables a diverses vinyes de la DOQ Priorat

S’estima una pèrdua aproximada entre el 20% i el 25% / Des de la DOQ recomanen als viticultors a extremar les precaucions a l’hora de realitzar els tarctaments

Imatge d'algunes de les vinyes de la DOQ Priorat afectades per l'onada de calor Imatge d'algunes de les vinyes de la DOQ Priorat afectades per l'onada de calor DOQ PRIORAT
Gastronomia Redacció Infocamp
Dijous, 04 Juliol 2019 10:27

L’onada de calor que s’ha viscut durant els darrers dies ha provocat danys considerables a diverses vinyes del sud de Catalunya i en particular a la DOQ Priorat. Tot i que a hores d’ara resulta complex fer una valoració exacta de les vinyes afectades, des de la DOQ Priorat s’estima que s’ha produït la pèrdua d’entre el 20% i el 25% de la collita. L’onada de calor ha afectat especialment a les varietats negres com les carinyenes joves i el syrah, i també a les varietats blanques com pedro ximenez i cartoixà.

Tot i això, la diversitat en l’afectació ha fet que en algunes finques els danys se situïn en el 5 % i en altres els danys puguin arribar a afectar el 90% de la collita. És per això que, davant la possibilitat que l’onada de calor s’intensifiqui, des de la DOQ Priorat asseguren que han de ser “previsors i curosos a l’hora de donar estimacions finals d’incidències”.

Recomanació als viticultors

Així mateix, recomanen al conjunt de viticultors de la DOQ Priorat extremar la prudència a l’hora de realitzar tractaments. És per això, que suggereixen que s’aconsellin amb els seus proveïdors de productes fitosanitaris per valorar el moment de realitzar els tractaments i el tipus de producte adequat per cada necessitat, tot fent especial atenció als productes d’elevat risc amb temperatures elevades o extremes.

És evident que varietats com garnatxa, cabernet, i la majoria de vinyes de més de 10- 15 anys, la incidència és molt menor i, per tant. cal seguir realitzant la vigilància i els tractaments adequats per garantir una collita de qualitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: