Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Uns 40 enòlegs i experts participaran en el tast a cegues de la DOQ Priorat

Es tracta de la gran prova de qualitat anual de vins que té lloc al Local Social d’Scala Dei

Tast de Finques i Viles de l'edició passada Tast de Finques i Viles de l'edició passada CEDIDA
Gastronomia Redacció Infocamp
Dijous, 20 abril 2017 10:34

Uns 40 tastadors, entre enòlegs i experts, participen –els dies 20 i 21 d’abril- en les dues jornades de tast a cegues a l’autoconeixement a través del 15è Tast de Finques i Viles al Local Social d’Scala Dei. Durant aquestes jornades, els experts tastaran els vins acabats de sortir de bóta sense saber a quin elaborador pertanyen ni de quina vila provenen. Enguany serà el cinquè any que s’inclouran en el tast vins blancs que opten a ser qualificats com a ‘vins de vila’. Així serà la primera jornada -20 d’abril- durant la qual també es tastaran el conjunt de 24 microvinificacions de garnatxa i de carinyena corresponents a les 12 zones de la DOQ Priorat. Durant la segona jornada -21 d’abril- se sotmetran al tast a cegues de qualificació els vins negres de l’anyada 2015 que optin a les categories de Finca o Vila.

Es tracta de la gran prova de qualitat anual dels vins de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat que any a any ajuda a construir un mapa cada vegada més aproximat a les propietats, semblances i diferències constants que es donen en els vins de les diverses zones d’aquesta regió vitivinícola. El tast a cegues està coordinat pel degà de la Facultat d’Enologia de la URV, el doctor Joan Miquel Canals, dirigit tècnicament per un equip del Parc Científic del Vi –VITEC, i amb al suport de l’Escola d’Enologia de Falset. En el tractament i anàlisi de resultats també hi participa l’Institut Català de la Vinya i el Vi, INCAVI (Departament d’Agricultura), de manera que aquest tast i els seus resultats compten amb l’aval científic i oficial que permet garantir-ne la fiabilitat, tant per part de l’àmbit acadèmic com per part de l’administració.

Tast de Finques i Viles

Des de fa 15 edicions, a través del Tast de Finques i Viles s’estudia l’evolució i característiques dels vins Priorat al llarg dels anys, de manera que es pugui identificar els trets diferenciadors d’aquests vins, especialment en allò relatiu a la seva procedència geogràfica dins el mateix territori. Així, els tècnics que coordinen el Tast analitzen les constants que presenten els resultats de cada una de les proves anuals i les comparen de manera que s’han descrit algunes característiques específiques segons la zona de procedència del vi. Els resultats són molt útils per avalar aquells vins que opten a identificar-se com a ‘Vins de vila’, és a dir, vins que en l’etiqueta identifiquen el seu nom amb la seva vila de procedència.

La DOQ Priorat és l’única denominació d’origen qualificada a Catalunya i una de les dues úniques amb aquest segell a l’estat espanyol, d’acord amb els processos i sistemes de producció que se segueixen en aquesta regió vitivinícola.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: