Punt amarg que acaba sent positiu

El Nástic empata a casa contra en Valladolid (1-1) en un partit vibrant i intens. Varo va debutar a Segona Divisió

En una altra situació, tothom hagués donat per bo el punt. Però està clar que el Nàstic ja no és fixa l'objectiu dels 50 punts que donen la permanència, sinó que vol sumar tots els possibles per estar en la jornada 42, com a mínim, en posicions de promoció. L'empat final deixa un gust amarg a tota la parròquia o grana, especialment en un partit que van decidir els petits detalls.

El partit va començar amb la mateixa tònica que la majoria de matxs al Nou Estadi de Tarragona, amb el Nàstic dominant i ofegant al rival. Aquest monòleg grana va durar deu minuts, que van donar pas a un partit més igualat. Just qual el Valladolid començava a fer-se amb la possessió de pilota, una jugada entre Abu, Naranjo, Anibal i Emana va deixar aquest darrer sol contra la porteria de Kepa. El camerunès no va perdonar i va picar la pilota per fer el primer gol de la tarda (22').

Però just en la jugada següent, en la primera arribada que va fer el Valladolid, Varo no encertava a l'hora de blocar la pilota, i Rennella, amb la canya preparada, empatava amb la porteria migdia buida (24'). El dos gols seguits vam estabornir als dos conjunts, que durant la resta de la primera part és van mostrar més conservadors, i on el protagonista va ser l'àrbitre, al qual la grada li va dedicar una sonora xiulada al descans.

A represa, el futbol que havia desaparegut durant el final del primer temps va tornar a aparèixer. El Nástic va ser el clar dominador de la segona meitat. Al minut 50, Jean Luc feia un passada de la mort des de la línea de fons, a la que Naranjo no va arribar per centímetres. Just en la jugada següent, Roger es quedava sol davant Varo, però el seu xut se n'anava per la línia de fons.

Tret d'ocasions puntuals, el Nàstic dominava còmodament el joc en la segona meitat. Al 69', l'àrbitre basc Ocon Arrainz no va xiular un possible penal sobre Jean Luc, que va indignat l'afició local. L'última ocasió grana la va tenir Emanà, a centrada de Mossa, que va engaltar amb potència al segon pal. El seu xut, però, va topar amb l'exterior de la xarxa (77').

En l'últim minut del temps afegir, Juan Villar va rebre una passada dins de l'àrea, i el seu xut va estavellar amb força al travesser, convertint de cop un punt negatiu en quelcom més positiu.

L'empat permet mantenir i ampliar als dos equips la ratxa de partits seguits sense perdre a vuit. La propera jornada, els homes de Vicente Moreno es desplaçaran per jugar a Santo Dominio, contra un Alcorcon que a la anava van vèncer al Nou Estadi per 0-2.

Fitxa tècnica

Club Gimnàstic de Tarragona
Varo, Xisco Campos, Bouzón, Molina, Mossa, Tejera (Madinda 85’), Aburjania, Jean Luc, Emaná, Naranjo (Marcos 79’) i Zurdo (Muñiz 61’)

Real Valladolid
Kepa, Moyano, Marcelo, Juanpe, Nikos (Óscar 79’), Leao, Álvaro, Villar, Mojica, Roger i Rennella (Manu del Moral 83’)

6.938 espectadors, una vintena del Valladolid

Els jugadors del Nàstic celebren el gol d'Emaná. Els jugadors del Nàstic celebren el gol d'Emaná. CEDIDA.