Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un col·loqui sobre un documental de l’alpinista Sergi Mingote al Catllar

La xerrada serà posterior a la projecció del documental, que es podrà veure el pròxim divendres 2 de febrer al Centre Cultural

Imatge de l'alpinista Sergi Mingote al K2 Imatge de l'alpinista Sergi Mingote al K2 AJUNTAMENT DEL CATLLAR
Esports Redacció Infocamp
Dijous, 01 Febrer 2024 11:20

El Centre Cultural del Catllar acollirà aquest divendres dia 2 de febrer a les 19 h la projecció del documental “L’Àliga vola. Sergi Mingote K2 Hivernal”, que es complementarà amb un col·loqui. La taula estarà moderada pel periodista Josep Suñé i l’acompanyaran Jordi Merino, president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Jordi Magrinyà, responsable de l’Àrea de Formació de la FEEC i l’alpinista i amic de Mingote, Luis Carlos Garranzo.

Les entrades ja es poden adquirir per un preu de 3 euros i la recaptació anirà destinada a la fundació creada per l’alpinista.

El Catllar serà la segona localitat del país on es podrà veure aquesta peça audiovisual, després de l’estrena a Parets del Vallès, localitat natal de Sergi Mingote.

Sobre el documental

El documental parteix de la reflexió al voltant dels motius de l’atracció pel risc en el món de l’alpinisme. Com ho viuen els familiars de la persona que decideix emprendre una expedició? Què els empeny a sobrepassar els mateixos límits i a plantejar-se reptes cada vegada més inassolibles? Són temes que es volen abordar en el debat posterior a la projecció del documental.

El film, produït per ØN, empresa del mateix Albert Barceló, està fet a partir d’entrevistes al mateix Mingote: una abans de marxar cap al K2 i una altra al camp base. La seva filla Júlia, i la dona Míriam, també parlen en el documental, en unes imatges enregistrades fa poc. La peça compta amb imatges d’arxiu de la trajectòria de l’alpinista i també de l’últim viatge al K2.

Tres anys sense Sergi Mingote

Sergi Mingote va perdre la vida en un fatídic accident el 16 de gener de 2021 al K2, el segon cim més alt del mon, situat a la serralada de l’Himalaia i que està considerat el més dur del món. Tres anys després, Albert Barceló ha pogut “reunir la força i l’energia per acabar el documental” que narra l’última expedició del seu company i amic.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: