Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La demarcació de Tarragona i el Gran Penedès fan pinya per ajudar a la restauració i els esdeveniments a superar la crisi post Covid-19

L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona tindrà a Jeroni Castell, xef amb Estrella Michelin al Delta de l’Ebre, com a representant a l’AEGECat, la sectorial de la FEGP que aglutina una vuitantena d’empreses d'esdeveniments i casaments de Catalunya

El president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT) i la presidenta de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), Neus Lloveras, han signat el conveni de col·laboració El president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT) i la presidenta de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), Neus Lloveras, han signat el conveni de col·laboració AEHT
Economia i negocis Redacció Infocamp
Dissabte, 13 Juny 2020 09:35

L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT) i la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) han signat aquest divendres un conveni de col·laboració per ajudar les empreses del sector a afrontar i superar la crisi post Covid-19. Un representant de l’AEHT s’integrarà en el grup de treball de l’Associació d’Empreses d’Esdeveniments i Casaments de Catalunya (AEGECat), la sectorial de la FEGP que engloba més d’una vuitantena d’empreses del sector de la restauració i els esdeveniments del conjunt del país.

L’acte de signatura l’han presidit els presidents de les dues entitats, Francesc Pintado (AEHT) i Neus Lloveras (FEGP), que han coincidit a demanar a les administracions que clarifiquin les condicions de reactivació del sector i que ampliïn les ajudes a les empreses que estan patint la crisi de manera més severa. “El nostre sector viu avui una crisi absoluta i sense precedents perquè ha hagut de fer front a despeses i serveis corrents sense tenir ingressos. I les ajudes dels governs és evident que són insuficients i les expectatives realment són molt complicades”, ha afirmat el president de l’AEHT.

"Salvar l'agost", l'unica esperança del sector

Pintado ha dibuixat també un escenari pessimista per al sector turístic ja que, segons ha dit, a la demarcació de Tarragona les reserves hoteleres per als mesos de juny i juliol han caigut pràcticament a zero i l’única esperança que els queda és “salvar el mes d’agost” amb l’arribada del turisme britànic que acostuma a escollir aquesta destinació per a les seves vacances.

Per això, Francesc Pintado, considera molt positiu que l’AEHT passi a tenir un representant dintre de la sectorial de restauració, esdeveniments i casaments de la FEGP per poder defensar conjuntament els interessos d’un dels sectors que sortirà més perjudicat d’aquesta crisi.

La incertesa, el pitjor enemic

Per la seva banda, la presidenta de la FEGP, Neus Lloveras, ha afirmat que ara és el moment de començar a resoldre incerteses que inquieten el sector i la ciutadania i per això considera que la integració de l’entitat tarragonina a l’AEGECat permetrà tenir més força i un retrat més realista de les necessitats del sector. Lloveras ha afegit que “l’objectiu de la FEGP i l’AEGECat és fer realitat el més aviat possible el retorn de l’activitat del sector de la restauració i els esdeveniments ja que representa un dels motors del teixit econòmic”.

En nom de l’AEGECat, el també vicepresident primer de la FEGP, Santi Carda, ha reclamat a les administracions públiques un missatge de confiança i esperança per al conjunt del sector i els consumidors. “Si no prenem mesures urgents algunes empreses es veuran abocades a tancar, i per això cal que les autoritats ens permetin reprendre l’activitat amb les garanties de seguretat que nosaltres sí podem oferir”, ha assenyalat Santi Carda.

El xef Jeroni Castell serà el representant de l'AEHT a l'AEGECat

Finalment, Jeroni Castell, xef del restaurant amb Estrella Michelin Les Moles d’Ulldecona i membre de l’AEHT i del seu Consell d’Experts, ha manifestat també la preocupació del sector davant d’una situació que ha qualitat de “catastròfica”, i ha reclamat també a les administracions que ampliïn i millorin les ajudes per evitar que algunes empreses acabin tancant. “Vivim una situació de confusió i inseguretat per part de la ciutadania i això no ajuda gens a crear una clima de confiança que permeti reprendre la nostra activitat en condicions”, ha afirmat Jeroni Castell, que serà el representant de l’AEHT que s’integrarà a la junta de l’AEGECat per defensar-hi els interessos dels empresaris de la restauració tarragonins.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: