Publicitat

El Concurs Exposició Nacional de Roses d'enguany simbolitza la rosa amb la vida

S'hi han programat visites guiades

El president del Centre de Lectura de Reus, Lluís Miquel Pérez, amb el pintor Jordi Abelló i el comissari de l'exposició Rafel Ferré El president del Centre de Lectura de Reus, Lluís Miquel Pérez, amb el pintor Jordi Abelló i el comissari de l'exposició Rafel Ferré ALEIX PÉREZ / ACN
Cultura Aleix Pérez / Reus Digital
Dilluns, 15 abril 2024 17:09

El Concurs Exposició Nacional de Roses del Centre de Lectura de Reus compleix enguany la 77a edició. Els dies 4, 5 i 6 de maig, el vestíbul del Centre de Lectura i el Teatre Bartrina s'ompliran de roses, en una edició que té com a novetats destacades el seu simbolisme amb la vida i unes visites guiades amb Carme Miró, la qual ha estat premiada en anteriors edicions.

Els actes del programa començaran el dissabte 4 de maig, a dos quarts d'1 del migdia, amb la Glossa a càrrec de la sòcia del Centre de Lectura Adelaida Amigó Ferrater, l'anunci del veredicte i el repartiment de premis. El mateix dilluns, a les 6 de la tarda hi haurà la xerrada 'La rosa com a protagonista en la indústria de la bellesa i el benestar', a càrrec de Marta Mateu.

'No mateu roses'

El cartell d'enguany del concurs és obra de Jordi Abelló. L'artista ha volgut reivindicar la rosa com a símbol de la vida i la pau amb el missatge imperatiu de 'No mateu roses'. "En el cartell hi ha Gaza com a fons, però podria ser Iraq, Ucraïna o qualsevol altre territori en guerra", ha assegurat l'autor.

L'horari per a visitar l'exposició és el dissabte 4 de maig, de 5 de la tarda a dos quarts de 10 del vespre, el diumenge 5 de maig de dos quarts d'11 del matí a 2 del migdia i de 5 de la tarda a dos quarts de 10 del vespre, i el dilluns de 10 del matí a dos quarts de 2 del migdia i de 5 de la tarda a 9 del vespre.

Paral·lelament, es durà a terme novament el concurs de fotografia a Instagram del 15 al 28 d'abril, amb fotografies que han de dur el hashtag #rosesCLR2024, i l'exposició de fotografies a càrrec dels membres de la secció de Fotografia del Centre de Lectura.

En la presentació, el comissari de l'exposició, Rafel Ferré, ha destacat la consolidació del certamen, tot i els obstacles que hi sorgeixen, com ara "la passada pandèmia o els efectes del canvi climàtic". Ferre ha animat al públic a assistir-hi i ha recordat que activitats com "el concurs d'Instagram contribueixen a difondre l'exposició". Per la seva banda, el president del Centre de Lectura de Reus, Lluís Miquel Pérez, ha destacat aquest acte com a "únic al país", a més de la importància que hi hagi una canvi generacional en els participants, per l'edat avançada dels actuals".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: