Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La FiM Vila-seca arriba a la 20a edició amb propostes arriscades i novetats

El certamen acollirà propostes emergents i familiars, del 16 al 19 de maig, amb el Castell de Vila-seca com a epicentre

Imatge de la presentació de la FiM Vila-seca 2024 al Castell de Vila-seca Imatge de la presentació de la FiM Vila-seca 2024 al Castell de Vila-seca ABEL CASANOVAS
Cultura Abel Casanovas
Dimecres, 20 Març 2024 14:11

La Fira de Música Emergent i Familiar de Vila-seca escalfa motors per arrencar, el dia 16 de maig fins al 19, la seva 20a edició. Una edició que amb paraules del seu director artístic, Martí Marfà, arriba “amb el projecte consolidat i és un mèrit de l’Ajuntament i el municipi”. A més, un 92% de les propostes seran estrenes o novetats.

Marfà, durant la presentació del programa davant dels mitjans, ha destacat que la cultura “és un element escencial i de cohesió, per això la FiM agafa el rol cultural de territori i de país”.

El director artístic ha volgut deixar clar que el procés de selecció de les propostes que conformaran la programació ha estat “apassionant alhora que traumàtic, ja que de les més de 700 propostes que hem rebut, només en podem escollir 40. Ho passes malament, ja que el coll de l’embut és molt estret.”. En aquesta línia, Marfà explica que “hem escollit propostes interessants i innovadores, per la qual cosa ha quedat una programació arriscada, diversa i equilibrada”.

La regidora de Cultura de Vila-seca, Manuela Moya, ha valorat “el gran repte” que va suposar reprendre la FiM l’any 2021, i assegura que “hem assolit tots els objectius”. Moya considera que la Fira “no es pot perdre, per això hi apostem”.

L’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, també ha participat de la presentació de la FiM aquest matí al Castell. Segura ha agraït el suport de la Generalitat, que “malgrat que ens agradaria que fos més ferm i més contundent, el tenim i s’ha d’agrair".

EQUIP FIM

Imatge de l'equip de FiM Vila-seca (A.C)

Programació

El mateix director artístic de la FiM ha estat l’encarregat de desgranar la programació del certamen, la qual ha començat anunciant que, pel que fa a la secció familiar “compta amb estrenes de grans noms, joves talents de l’escena i un ventall de propostes per la primera infància, en definitiva, propostes de qualitat”.

Com a novetat, enguany, hi haurà la companyia teatral basca “Txalap.art” amb el seu espectacle 'Babes' i la proposta familiar de David Font Forcada, procedent d’Andorra i fruit de l’acord amb el Ministeri de Cultura, Joventut i Esports del Govern del país pirenaic.

A més també hi haurà propostes “arriscades” com l’espectacle 'Light Wall System', un taller experimental que transforma el moviment del cos en creacions sonores. Destaca també l’adaptació pel públic familiar l’espectacle “Solot”, de Ramon Prats.

La secció emergent es nodrirà de “tendències d’estil actual” i es farà notar la feminització als escenaris, ja que un 65% de les propostes han estat ideades per dones. Aquesta secció es convertirà en un “espai per a altres tendències que no son majoritàries”.

La FiM Vila-seca acollirà noms que no són tan coneguts i propostes singulars com “Gregotechno”, que combina cant gregorià amb música electrònica i l’ex concursant d’Eufòria, Llum.

Marfà ha recalcat que “més de 20 propostes que s’oferiran són del KM 0, cosa que demostra que la FiM és una fira de país i arrelada al territori, així com una cita de referència en el sector”.

Escenaris

La Fira de Musica Familiar i Emergent tindrà com a epicentre el Castell de Vila-seca, tot i que també comptarà amb altres entorns per desenvolupar l’activitat cultural.

Espais com el Celler de Vila-seca, Parc de la Formiga, l’Auditori Josep Carreras, l’Auditori Alcalde J. Malapeira, el Magatzem Cal Perera, els Jardins del Castell i la Plaça de les voltes, on es desenvoluparà la Programació OFF, seran els escenaris que també acolliran les propostes del certamen.

Els accessos son lliures i gratuïts, tot i que caldrà reserva prèvia pels espectacles amb aforament reduït, ja sigui els adreçats als de primera infància o els que tinguin lloc al Magatzem. Es podran reservar a Kobbin 24 hores abans. Es recorda que si algú no fa ús de l’entrada, es donarà accés a les persones que arribin primer al lloc de la proposta.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: