Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Arrenca l’Hivern Jove a Tarragona amb una setantena de propostes

Destinades a joves de 12 a 35 anys fan una “clara aposta” pels espais de suport educatiu, cultural, emocional i benestar personal

Imatge de la presentació del programa Hivern Jove a Tarragona Imatge de la presentació del programa Hivern Jove a Tarragona TJERK VAN DER MEULEN
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 08 Gener 2024 16:55

Arrenca la nova programació trimestral del Servei Municipal de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona. Una nova temporada d’activitat dirigida principalment a la població jove de 12 a 35 anys amb una “clara aposta pels espais de suport educatiu, cultural, emocional i de benestar personal”.

El conseller de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona, Guillermo García de Castro, ha donat el detall de la programació aquest matí en roda de premsa, destacant que “fruit del treball conjunt amb 36 entitats, col·lectius i persones que treballen amb joves a la ciutat, podem presentar avui aquest programa amb un 40% de propostes que són novetat respecte a les edicions anteriors”. García de Castro ha detallat “l’aposta decidida per l’activitat de benestar emocional i personal”.

Així, del 16 de gener al 30 de març es duran a terme una setantena de propostes oferint fins a 1200 places a les activitats formatives i 800 en les accions culturals, intentant “donar resposta a les demandes dels joves que fan arribar les seves propostes a través dels canals telemàtics o presencialment als espais joves”.

El conjunt de les iniciatives es duran a terme de dilluns a dissabte i el 100% del programa és gratuït, promovent així un cop més l’accessibilitat i la garantia de participació.

Activitats de tota mena

Les 70 propostes inclouen activitats en tots els àmbits d’interès. S’inclouen aules temàtiques diverses com ara l’aula LGTBIQ+, teatre, dansa, idiomes, educació i foment del treball, cuina, cant coral, etc.

La programació també inclou fins a 33 tallers i monogràfics en diferents sectors, com ara esports i aventura, música, idiomes, comunicació, arts plàstiques, salut juvenil, etc. En destaquen ara a l’hivern les propostes per celebrar l’Any Nou Xinès, o el taller de construcció d’andròmines per després participar en la “Baixada del Pajaritu” dins dels actes de Carnaval.

A més, un gruix important d’aquestes “també van dirigides a formar als professionals que treballen amb joves per tal de donar-los les eines i recursos per a realitzar la seva tasca sobre necessitats reals, com ara les càpsules formatives d’orientació laboral i la formació de detecció de conductes de risc en l’esport”.

La nova programació d’Hivern de Tarragona Jove també inclou la jornada de formació a càrrec de l’entitat H2o per tal de celebrar el seu 25 aniversari. La sessió tindrà lloc al Kesse el dia 18 de març i va adreçada a professionals per tractar els àmbits de la sexualitat, salut sexual i LGTBIQ+.

Una altra de les cites destacades d’aquest hivern serà la presentació del llibre dels 30 anys de la Mostra de Teatre Jove. En ell, el periodista i escriptor Enric García Jardí recull 30 testimonis de la història d’aquest cicle teatral. El 8 de febrer, el teatre Metropol acollirà la presentació d’aquest llibre que compta amb il·lustracions d’Alba Domingo.

Els divendres al vespre dels mesos d’hivern continuen acollint propostes dins el cicle Cultura Kesse. Aquest cicle consolidat des de l’any 2014 on s’ofereixen espais d’experimentació i exhibició a col·lectius i companyies, presenta aquesta temporada 9 accions procedents de companyies de la ciutat i on es podran veure diferents propostes de música, teatre i dansa.

Exposicions

Pel que fa a exposicions, la nova temporada proposa dues mostres. A partir del 16 de gener es podrà veure l’exposició 'Efecte mirall', un recull de fotografies resultat del taller Laboratori del Reflex. Es tracta d’un estudi experimental d’autoretrat fotogràfic dut a terme en el marc del festival SCAN i a càrrec d’Alba Rodríguez.

L’altra exposició arriba de la mà de l’alumnat de l’Escola d’art i Disseny de la Diputació de Tarragona amb la col·laboració del INS Pere Martell. Es tracta de la mostra 'Suport Vital bàsic i DEA', que es podrà visitar del 5 al 30 de març.

Les inscripcions començaran aquest dijous 11 de gener a les 17 h a través de www.tarragonajove.org i també presencials tant a l’Oficina Jove del Tarragonès com a l’Espai Jove Kesse.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: