Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus ja respira Nadal

L'espectacle "especial" per l'encesa dels llums, la bola de llum a la plaça de la Llibertat o l'espai "Un Nadal rodó", entre les novetats de la campanya

L'alcaldessa Sandra Guaita, la regidora Noemí Llauradó, i el regidor Daniel Recasens, amb representants de la Taula de Comerç, a la foto de grup de la presentació de la campanya "Reus és Nadal" L'alcaldessa Sandra Guaita, la regidora Noemí Llauradó, i el regidor Daniel Recasens, amb representants de la Taula de Comerç, a la foto de grup de la presentació de la campanya "Reus és Nadal" AJUNTAMENT DE REUS
Cultura Josep Cartanyà
Dimecres, 15 Novembre 2023 13:13

La ciutat de Reus es prepara per donar la benvinguda a la campanya de Nadal, que enguany incorpora diverses novetats i atractius. "Reus és Nadal" donarà el tret de sortida, el proper dievendres 24 de novembre, a les 19 h, amb l'encesa de l'arbre de Nadal i dels llums. Prèviament, com a novetat, a les 18:30 h s'ha programat "Viatge de Nadal", un espectacle de llums "especial" que necessitarà la "força i la complicitat" de tothom, tal com ha avançat avui l'alcaldessa Sandra Guaita.

L'enllumenat de Nadal s'ampliarà enguany a nous carrers i places: plaça d'Evarist Fàbregues (àrea del Pallol), carrers de Riudoms, de Sant Llorenç, del Vilar, de la Presó, de l'Hospital i els passejos Prim i Sunyer. Els nous vials que s'han incorporat a l'enllumenat nadalenc s'han determinat a través d'un estudi de densitat comercial dels carrers de la ciutat. 

L'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha posat l'accent en què aquesta campanya de Nadal serà "més sostenible" -enguany no s'instal·larà la pista de gel- i ha destacat que "vol atraure gent que vulgui gaudir de la nostra cultura i gastronomia", En aquest sentit, la regidora de Projecció de Ciutat, Noemí Llauradó, ha subratllat la importància "del comerç, els serveis i la restauració", que rebran un impacte i un retorn més enllà de les festes de Nadal.

La bola de llum i l'espai "Un Nadal Rodó"

Noemí Llauradó, ha anunciat que una de les principals novetats de la campanya d'enguany és la instal·lació d'una bola de llum gegant a la plaça de la Llibertat, "una esfera de 12 metres de diàmetre que oferirà un espectacle de llum i música", ha dit Llauradó. En concret, cada dia es programarà l'espectacle de 10 minuts de durada a les 18 h, 19 h, 20 h i 21 h. El primer espectacle es durà  a terme el divendres 24 de novembre, a les 20 h, un cop enceses les llums de tota la ciutat.

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Daniel Recasens, ha presentat el nou espai "Un Nadal Rodó", que també s'ubicarà a la plaça de la Llibertat. Es tracta d'un viatge màgic pel Nadal descobrint les boles de neu que transportaran els visitants als diferents dies i moments del calendari del Nadal reusenc. Recasens ha detallat que, del 24 de novembre al 24 de desembre, l'espai acollirà tallers infantils, teatratalització dels moments del Nadal de Reus, degustacions gastronòmiques, regals de Nadal, etc... I del 28 de desembre al 4 de gener, l'espai es convertirà en el campament dels patges reials i en el punt de recollida de cartes de la canalla.

Enguany la zona lúdica i d'atraccions infantils es canvia d'ubicació i es trasllada a la plaça d'Anton Borrell. L'horari d'obertura serà d'11 a 14:30 h i de 16 a 21 h, fins el 3 de gener. 

Concerts i espectacles itinerants al centre de la ciutat

Daniel Recasens també ha avançat que la programació inclourà una sèrie de propostes musicals, que encapçala el concert de Nadal familiar i gratuït a càrrec de Dr. Prats, el 16 de desembre, a les 20 h, a l'aire lliure. També es podrà gaudir dels concerts de Blaumut (25 de novembre, Teatre Fortuny); Camerata XXI (23 de desembre, Teatre Bartrina); Orquestra Simfònica de Sant Cugat (29 de desembre, Teatre Fortuny) i de Joan Dausà (28 i 29 de desembre, Teatre Bartrina).

D'altra banda, també es programaran quatre espectacles itinerants de gran format al centre de la ciutat, en els quals es combinaran les arts escèniques i la música. Els espectacles sortiran a les 18:30 h de la seu de Promoció de Ciutat i seran el següents: 'Elipsión' (dimecres 6 de desembre); 'Wonderwool' (dijous 7 i dissabte 23 de desembre); i 'Robobops' (dissabte 16 de desembre).

El Nadal més tradicional

Un any més, el públic podrà viure el Nadal més "romàntic" a la plaça del Prim, on s'instal·larà de nou el carrusel de Nadal de dues plantes i de 10 metres de diàmetre i que estarà en funcionament durant tots els dies de la campanya. També es tornaran a realitzar els "Retaules Vivents" al voltant de les Peixateries Vells, els dies 22, 23, 25 i 26 de desembre, a les 20 h, i es tornarà a celebrar la Festa de Cap d'Any, al Mercadal, que començarà a les 23:30 h i i finalitzarà cap a la una de la matinada.

Tampoc hi faltaran els elements més tradicionals del Nadal a Reus, com l'Arbre de Nadal, a la plaça del Mercadal; el Mercat de Nadal, a la mateixa platça, i el Mercat d'Artesania, a la plaça d'Evarist Fàbregas.

La programació recull també els principals esdeveniments nadalencs tradicionals, la majoria organitzats per entitats de la ciutat, cantades de nadales, caga Tió, Ball dels 12 mesos, l'Home dels Nassos o el mateix Parc de Nadal.

L'arribada dels "Reixos"

El dia 28 de desembre, els Patges Reials arribaran a la plaça del Doctor Sabater i es farà la benvinguda des del Balcó de la Casa Rull. La recollida de cartes a càrrec dels emissaris reials dels Reis Mags d'Orient es farà als campaments reials de la plaça de la Llibertat, els dies 28, 29 i 30 de desembre i 2, 3 ii 4 de gener.

L'arribada dels "Reixos" està prevista el 5 de gener, a les 16:30 h, a la plaça d'Anton Borrell. A les 18:30 h, s'iniciarà la Cavalcada, des del capdamunt del carrer Ample i, en arribar a l'Ajuntament, Ses Majestat sortiran al balcó per rebre les claus de la ciutat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: