Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Novembre es converteix en el mes del festival REC a Tarragona

L’Espai Jove Kesse, el MAMT i el Teatret del Serrallo oferiran projeccions els divendres i diumenges durant tot el mes i el CaixaForum acollirà el programa AFRO!

Presentació de la XXIII edició del Festival REC de Tarraogona Presentació de la XXIII edició del Festival REC de Tarraogona FESTIVAL REC / JAIME ROJAS
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 19 Octubre 2023 20:40

Un ventall de propostes molt extenses, difoses per tota la ciutat i adreçades a públics i inquietuds molt diverses: aquestes són les qualitats que reuneix la proposta cultural del Festival REC, que s’allargarà durant tot el mes de novembre a quatre espais de Tarragona.

La programació s’estendrà a quatre espais diferents; El CaixaForum Tarragona (dijous), l’Espai Jove Kesse (divendres) i el Museu d’Art Modern de Tarragona i el Teatret del Serrallo (diumenges). Cadascun d’ells acollirà una línia de projeccions que s’enllacen amb la línia programàtica del Festival i que permetran que els espectadors tinguin un tast previ, amb propostes que exposaran el talent que rau en les creacions dels directors i directores emergents d’arreu del món.

AFRO! La mirada africana arriba a CaixaForum cada dijous 

Com en anys anteriors, un dels plats forts de les sessions prèvies del Festival REC 2023 es desenvoluparà a l’espai de CaixaForum Tarragona. L’edició d’enguany centra la seva mirada en l’auge del cinema africà i la seva presència en grans esdeveniments, una pràctica fins ara habitual, però sempre amb el suport de les potències cinematogràfiques europees, i que ara, alça la seva veu per a representar la disparitat de narratives, visions, referents, i herències culturals d'un vast continent, que és, de fet, l'origen de totes les cultures.

A través de quatre projeccions –previstes els dijous 2, 9 i 16 i 23 de novembre– CaixaForum Tarragona s’erigeix, un cop més, com l’espai en el qual el públic podrà retrobar-se amb les propostes més trencadores de les creadores del continent africà. La selecció, a més, ha comptat amb la col·laboració activa de diversos curadors afrodescendents.

Cada dia a partir de les 19 hores (excepte el dijous 23, que serà a les 18h), i amb la projecció prèvia dels Curts de Ghana, breus històries dels productors i realitzadors Rashid Abubakar i Marc Serena, on persones del nord de Ghana ens parlen de la seva relació amb els arbres i les plantes del seu voltant.

Sessions Vermut i programació familiar, cada diumenge al Teatret del Serrallo i el MAMT

Un dels objectius de llarg recorregut del Festival REC és el d’acostar la programació dels creadors i creadores emergents al màxim nombre possible d’espais de la ciutat. En aquest context, a més de la programació inclosa en les dates del mateix Festival (del 22 al 26 de novembre), el REC allarga les Sessions Vermut al Teatret del Serrallo i la programació familiar al Museu d’Art Modern de Tarragona (MAMT) a tots els matins de diumenge del mes de novembre.

Per una banda, el Teatret del Serrallo oferirà passis previs de les Sessions Vermut els diumenges 5, 12 i 19 novembre a partir de les 12 del migdia i transformarà, un cop més, aquest espai orientat al mar en una sala de projecció de les mirades més originals de l’escena actual.

De l’altra, enguany se sumen a la programació de les projeccions prèvies amb el programa REC Xics, els passis familiars al Museu d’Art Modern de Tarragona, que es duran a terme els diumenges 12 i 19 de novembre, a partir de les 11:30 hores. D’aquesta manera, el REC 2023 consolida una proposta de cinema inèdit i d’autor adreçat a públic de totes les edats.

La programació del 'Mira’m' ofereix projeccions durant els divendres a l’Espai Jove Kesse

En el marc de les sessions prèvies del REC 2023, el Festival aposta enguany per anar un pas més enllà amb una de les seves activitats clàssiques: el Projecte Educatiu MIRA’M, que des de fa gairebé una dècada interrelaciona les propostes de cinema contemporani amb la ciutat i els alumnes dels centres formatius, i que en aquesta edició 2023 s’allarga durant tot el mes de novembre.

En aquest marc —i dins de la iniciativa GEN REC, que vol acostar el Festival REC als més joves— la convocatòria del MIRA’M 2023 s’amplia en tres sessions durant el mes de novembre amb l’aliança del Festival REC i l’Espai Jove Kesse per obrir el MIRA’M a tota la ciutadania durant tres divendres del mes de novembre. Les projeccions es duran a terme els dies 3, 10 i 17 de novembre a les 20 hores. Un cop acabada la projecció, els participants podran participar en el debat obert amb diferents professionals especialistes en el tema tractat a la pel·lícula.

Cristina Lavilla signa la imatge del Festival REC 2023

L’autora de la imatge gràfica del REC d’enguany remet al vol iniciàtic de l’Opera Prima i al programa AFRO!, i la signa Cristina Lavilla Blanch. Educadora, collagista i dissenyadora gràfica nascuda a Tarragona, va estudiar el Grau en Belles Arts i el Màster de Professorat a la Universitat de Barcelona i el Postgrau en Disseny Gràfic a IDEP Barcelona.

Podeu consultar la programació del REC 2003 en aquest enllaç

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: