Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El concert per al record dels difunts aplega 400 persones al Cementiri de Reus

L'alcaldessa, Sandra Guaita, va tenir paraules de "record emocionat i homenatge" als difunts i va posar en valor "la riquesa del patrimoni artístic d'aquest recinte"

Prop de 400 persones van assistir aquest dijous al vespre a la proposta poètica musical 'Retrobaments', que va acollir el Cementiri General de Reus Prop de 400 persones van assistir aquest dijous al vespre a la proposta poètica musical 'Retrobaments', que va acollir el Cementiri General de Reus AJUNTAMENT DE REUS
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 29 Setembre 2023 17:21

Prop de 400 persones van assistir aquest dijous al vespre a la proposta poètica musical 'Retrobaments', que va acollir el Cementiri General de Reus amb la voluntat de retre homenatge i record a les persones que ens han deixat el darrer any així com a tots els difunts que reposen en aquest emblemàtic recinte funerari.

En el seu discurs, abans d'iniciar-se el concert, l'alcaldessa de la ciutat, Sandra Guaita, va tenir paraules de "record emocionat i homenatge" als difunts i va posar en valor "la riquesa del patrimoni artístic d'aquest recinte, un cementiri històric que expressa els valors d’equitat i respecte que al llarg dels segles han identificat la nostra ciutat". Per la seva banda, la regidora responsable dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, Montserrat Flores,va manifestar que "a través d'aquest acte, de l'art i la música mostrem una manera més d'acolliment de tots nosaltres a les persones que ens han deixat aquests darrers mesos".

L'espectacle

L’espectacle d’enguany 'Retrobaments' va néixer a partir de les sinèrgies entre l'Anna Amigó (Arpa i veu), en Marco Ecléctico (espai sonor i DJ) i Irene Benavent (teatre, dansa i dramatúrgia). Aquest projecte es va iniciar arran de la petició concreta dels Serveis Funeraris de Reus i Baix Camp per a crear una peça artística dins del cicle “Primavera al Cementiri de Reus” l’abril d'aquest 2023. La proposta ha constat de dues parts, la primera “Cadires”, tot parlant i reflexionant sobre el record d’aquelles persones que, sense saber-ho, formen part d’aquells petits instants que es converteixen en moments únics.

La segona, "Enyor", va donar protagonisme a una peça escènica poètica que parla de la sensació de buit dels éssers propers quan algú traspassa i s'estableix un interrogant que ens deixa sense respostes. Al llarg de l'escenificació es van presentar les sensacions de com se'ns desperta l'enyorança i com aquesta, amb el temps, es transforma en nostàlgia. Nostàlgia que quan es comparteix en comunitat ens fa sentir sostinguts, vius i presents. La música, la dansa i la paraula van acompanyar aquest viatge poètic, vibrant i proper.

Una idea original, text i interpretació d'Irene Benavent , acompanyada per l'Arpa i la veu: Anna Amigó i amb la producció musical i espai sonor: de Marco Ecléctico. Un treball absolutament coral com a ells els agrada definir d'aquest col·lectiu creat recentment i a nomenat Sinèrgies Transversals.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: