Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Iceta diu que es desvetllarà el futur de la Biblioteca Pública de Tarragona a finals de juliol

El ministre de Cultura posposa fins al 2025 o 2026 l'obertura del Museu de la Necròpolis a la ciutat

El ministre de Cultura, Miquel Iceta, i l'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, visitant la Necròpolis de la ciutat El ministre de Cultura, Miquel Iceta, i l'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, visitant la Necròpolis de la ciutat NEUS BERTOLA / ACN
Cultura ACN
Divendres, 07 Juliol 2023 16:45

El Ministeri de Cultura, el Departament de Cultura i l'Ajuntament de Tarragona es reuniran el pròxim 27 de juliol per avaluar i decidir quina serà la proposta de millora de la Biblioteca Pública de la ciutat. Ho ha anunciat aquest divendres el ministre de Cultura, Miquel Iceta, qui ha celebrat que a finals d'aquest mes es comenci a posar "fil a l'agulla" a un "reclam històric" del municipi. Iceta ha aprofitat la visita a la ciutat per reivindicar el "compromís de l'Estat amb Tarragona" i el que considera "el patrimoni romà més important de Catalunya". En aquest sentit, ha afirmat que "es compliran els terminis" del projecte de la Necròpolis, tot i que posposa les obres al museu per a l'any que ve i no estaran llestes fins el 2025 o el 2026.

Preguntat sobre la preferència del govern espanyol al voltant de la futura ubicació de la Biblioteca Pública de Tarragona, Iceta ha assegurat que "la seva opció sempre serà escoltar al màxim el que vulgui l'administració més pròxima", és a dir, l'Ajuntament. De moment, el consistori manté la seva aposta de traslladar l'equipament a la Tabacalera.

"He de dir que nosaltres tenim algunes restriccions sobre els pressupostos i, a vegades, algunes operacions que es plantegen poden desbordar les nostres capacitats", ha puntualitzat Iceta, qui tampoc vol que el projecte "es quedi curt". "En massa ocasions, he vist que per voler fer les coses ràpid o no gastar prou, s'han ubicat biblioteques que han quedat petites massa aviat", ha lamentat el ministre de Cultura, qui considera que "no es poden permetre un error d'aquesta naturalesa".

Pel que fa al projecte de la Necròpolis, Iceta ha celebrat que ja s'hagi adjudicat el projecte, que considera que "donarà un nou impuls a un museu imprescindible per conèixer la història del nostre país". El ministre de Cultura ha estat prudent a l'hora d'anunciar els terminis de les obres, però ha confirmat que la previsió és que s'iniciïn el 2024 i finalitzin entre el 2025 i el 2026.

Una inversió de 7 MEUR

El passat mes de febrer l'Ajuntament de Tarragona aprovava en sessió plenària cedir indefinidament part del complex de la Tabacalera al Ministeri de Cultura per rehabilitar el Museu i la Necròpolis Paleocristiana. Una decisió que responia a les actuacions del Pla de Transformació, Recuperació i Resiliència, finançat amb fons europeus, per tal de millorar els diferents elements patrimonials de l'Estat amb projecció turística.

En concret, a l'equipament tarragoní es destinaran 7 MEUR, tal com van anunciar els ministres de Cultura i Turisme el maig del 2022. Principalment, els diners es dedicaran a reformar l'edifici del Museu de la Necròpolis, tancat al públic des de 1992.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: