Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Cicle de Cinema Infantil en Català torna a La Fira Centre Comercial de Reus

Aquest estiu es projectaran 9 pel·lícules als Cines Axion, tots els dijous de juliol i agost a les 18:30 h

El regidor de Cultura i Política Lingüística de Reus, Daniel Recasens, ha presentat el cicle amb la gerent de La Fira Centre Comercial, Patricia Perugini, i la directora del CNL de Reus, Anna Saperas El regidor de Cultura i Política Lingüística de Reus, Daniel Recasens, ha presentat el cicle amb la gerent de La Fira Centre Comercial, Patricia Perugini, i la directora del CNL de Reus, Anna Saperas REUS.CAT
Cultura Josep Cartanyà
Dimarts, 04 Juliol 2023 11:59

Per tercer any consecutiu, el Cicle de Cinema Infantil en Català (CINC) tornarà a Reus de la mà de La Fira Centre Comercial. El cicle, que s'ha presentat aquest dimarts en roda de premsa, ofereix un programa per a aquest estiu amb què els més petits podran gaudir de 9 pel·lícules en català a un preu per a tots els públics, de 3 euros. Les sessions seran cada dijous de juliol i agost, a les 18:30 h, als Cines Axion, i començaran el dia 6 amb la pel·lícula 'Tadeu 3. La Taula Maragda'.

El regidor de Cultura i Política Lingüística de Reus, Daniel Recasens, ha destacat la bona acollida que ha tingut el cicle, des que es va traslladar a La Fira. Sense anar més lluny, les xifres de l'any passat, amb un total de 1.028 espectadors, "ens van animar a consolidar l'experiència aquest 2023", ha dit Recasens. El regidor també ha posat en valor que, des dels seus inicis, "a Reus han vist les pel·lícules del cicle en català 20.709 persones i s'han fet 151 projeccions". Cal recordar que el CINC va néixer a Reus l'any 2003 i, des d'aleshores, ha tingut com a escenaris l'Orfeó Reusenc, els Cinemes Reus Palace, la Sala Santa Llúcia i els Cines Axion, on es va reprendre el 2021.

Per la seva banda, la gerent de La Fira Centre Comercial, Patricia Perugini, ha afirmat que La Fira "ha apostat des del primer moment per aquest cicle que apropa als més petits a gaudir del cinema en català", una mostra més "del nostre suport a la cutlura i a l'àmbit educatiu", ha afegit. Perugini també ha destacat que el cicle permet "gaudir en família en un espai segur i de tota la nostra oferta d'oci i restauració". 

La directora del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Reus, Anna Saperas, ha explicat que la programació del CINC va adreçada tant a la població catalanoparlant, "perquè tingui una oferta de cinema infantil en català", com als alumnes nous aprenents de català "perquè tinguin ocasió de practicar-lo en un ambient natural i distès".

L'organització del cicle preveu que aquesta programació tingui una bona acollida ja que està centrada en èxits de taquilla.

La programació 

6 de juliol. Tadeu Jones 3: La taula maragda.

13 de juliol. Minions: L'origen de Gru.

20 de juliol. Dragon Ball Super: Super Hero.

27 de juliol. Detectiu Conan: La núvia de Halloween.

3 d'agost. Hopper: El polletllebre.

10 d'agost. Dc Lliga de Supermascotes.

17 d'agost. Mòmies.

24 d'agost. El gat amb botes: L'últim desig.

31 d'agost. Super Mario Bros: La pel·lícula.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: