Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Llum verd al conveni del Centre Catòlic entre l'Ajuntament de Reus i l'Arquebisbat

Inclou la cessió de l'edifici i una possible rehabilitació

Una imatge d'arxiu de l'exterior del Centre Catòlic de Reus Una imatge d'arxiu de l'exterior del Centre Catòlic de Reus REUSDIGITAL.CAT
Cultura Reus Digital
Dissabte, 06 Mai 2023 00:38

El conveni de col·laboració entre l'ajuntament de Reus i l'Arquebisbat de Tarragona-Parròquia Prioral de Sant Pere Apòstol per a la cessió de l'edifici del Centre Catòlic s'ha aprovat aquest divendres. El ple del 5 de maig ha donat llum verd a l'acord que possibilita la constitució d’un dret de superfície que permeti la rehabilitació de l’immoble i el manteniment de l’activitat cultural i de l’espai escènic.

Per 50 anys

L'acord forma part del protocol de col·laboració signat el 31 de març entre l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i l'Arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas. El document inclou la cessió de l'edifici i una possible rehabilitació que "permeti complir la funció de dinamització cultural i foment de les arts escèniques en benefici de tota la ciutadania", segons s'ha apuntat al debat d'aquest divendres.

El consistori tindrà un dret de superfície d'una durada de 50 anys amb el compromís de fer-se càrrec de les obres i fer de les instal·lacions, a excepció dels espais de la segona planta, que seran d'ús de l'Arquebisbat. La signatura estableix aquests punts, a més de donar cabuda a l'Associació Bravium Artístic i Cultural.

L'acord del ple de l'ajuntament condiciona l'aprovació del conveni a la culminació dels tràmits que ha d’efectuar l’Arquebisbat de Tarragona per poder efectuar l’acte de disposició sobre l’immoble del carrer de la Presó, número 13. El protocol signat el 31 de març va ser el pas previ a l'acord definitiu, que ha arribat enguany després d'unes negociacions que s'han allargat des de la clausura del Centre Catòlic, temps enrere.

Al ple, mentre s'ha estat debatent sobre el conveni, hi han estat presents components de Bravium Teatre, l'entitat que va tenir la seva seu al centre.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: