Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Vendrell celebra 140 anys de Pastorets

El Teatre Àngel Guimerà acollirà les representacions d'enguany tots els diumenges, a les 17h, del 15 de gener al 5 de febrer

Els Pastorets del Vendrell iniciaran les seves representacions el proper diumenge 15 de gener, a les 5 de la tarda, al TAG Els Pastorets del Vendrell iniciaran les seves representacions el proper diumenge 15 de gener, a les 5 de la tarda, al TAG PASTORETS DEL VENDRELL
Cultura Redacció Infocamp
Dimecres, 11 Gener 2023 09:08

Enguany s’esdevenen 140 anys, que es té constància, de la primera representació de Pastorets al Vendrell. L’any 1883 es van estrenar, al Circulo Moral e Instructivo uns pastorets infantils, escenificats només per nens, fins i tot, la Verge Maria i una pastora eren nois. S’anomenaven 'Los Pastorcillos en Belén', i Pau Casals, amb set anys, formava part del cor de diables. La música era composada per Carles Casals, pare de Pau Casals.

Enguany, 140 anys després i per 57a temporada consecutiva, aquest diumenge 15 de gener, amb un col·lectiu de més de 150 col·laboradors, s’obrirà el teló del Teatre Àngel Guimerà, per escenificar la primera representació dels Pastorets del Vendrell, altrament considerats com els 'Pastorets de Catalunya'. Fins el 5 de febrer, cada diumenge a les 5 de la tarda es podrà gaudir d’aquest magnífic espectacle al TAG.

26 quadres

En total, s'escenificiaran 26 quadres espectaculars, amb molts efectes especials, quadres d’una plasticitat molt aconseguida, missatges penetrants i comicitat molt aconseguida, fan que siguin uns pastorets familiars, per al gaudi de tota la família, grans i petits.

Dels Pastorets d’enguany, cal destacar que, gràcies als Pastorets Infantils/Juvenils, alguns dels actors més rellevants són sortits de la pedrera, dels quals cal destacar: Satanàs; Pallanga (el secretari de l’alcalde); Verge Maria; Llapsó, Rabadà; Farruc (un dels dos lladres); Garrofeta (fill de l’alcalde), etc. L’entitat es mostra molt satisfeta per aquestes incorporacions, ja que vol dir que "s’augura un futur per a les representacions assegurat", assenyalen.

Els Pastorets del Vendrell quadre romans

Reserva d'entrades

Per a informació i reserva d’entrades es pot telefonar al: 977 662 993, al mòbil 696 446 885, o a la web www.pastoretsdelvendrell.cat

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: