Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Festival Terrer presenta el nou disc de Magalí Sare, aquest dissabte, a la Vilella Baixa

Xarim Aresté, el 29 d'octubre a Torroja, i Anna Ferrer, el dia 31 a Arbolí, també participaran en el cicle que omple el Priorat de música i vins d’autor

Magalí Sare presentarà aquest dissabte el seu nou disc 'Esponja' a la Viella Baixa Magalí Sare presentarà aquest dissabte el seu nou disc 'Esponja' a la Viella Baixa CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 21 Octubre 2022 20:36

El Festival Terrer Priorat es reprèn aquest dissabte 22 d’octubre, a les 18:30h, al Teatre de l’Envelat, de la Vilella Baixa. Magalí Sare ens torna a endinsar dins el seu món i ens proposa un viatge per diferents etapes de creixement passades amb la presentació del seu disc 'Esponja'. Magalí ens mostra la seva manera de pensar i interpretar el món a través seu i d’altres personatges mitjançant lletres, poemes, aforismes. Ressalta conceptes com la infantesa, l’adolescència, creant una simbiosi entre la visió passada i actual que es presenten com un conjunt indivisible.

L'artista desplega el seu historial musical proposant-nos una mescla entre un fons clàssic, jazzístic i música tradicional amb pinzellades de producció moderna. Les cançons d’aquest disc es defineixen a través d’elements vius: piano, corda fregada i diferents tipologies de guitarres, i elements artificials amb efectes electrònics o sintetitzadors.

Acompanyant el concert es tastaran el vins Obaga, Ònix i Macià de la Vinícola del Priorat, expressius i identitaris de la DOQ Priorat.

Xarim Aresté, a Torroja

El dissabte 29 d’octubre, al Teatre de Torroja del Priorat, programarà una doble actuació amb Islàndia Nunca Quema (Reus) i Xarim Aresté (Flix-Menorca). Amb el cinquè disc d’estudi de la seva carrera en solitari, 'Ses entranyes', Xarim Aresté posa l’instint i els budells per davant de tot i s’envolta d’una banda exquisida a qui confia tot el seu art. Alguna mena d’intuïció el va fer escriure el vers que dona títol al disc en mallorquí i que finalment s’ha convertit en un agraïment als músics —tots mallorquins— que l’han acompanyat a l’estudi per parir aquesta obra d’art visceral.

Les cançons que formen part del disc han estat compostes a guitarra i veu des dels budells i no amb la ment. Aresté explica que des del primer moment va renunciar a tenir cap control sobre elles i que, per això, va decidir gravar el disc en directe, sense assajar amb els músics. La qualitat de la banda i la connexió entre els seus membres i amb el projecte farien que les primeres preses fossin autèntiques, sense tenir temps de pensar gaire el que havien de fer, sinó fent-ho des de les entranyes i en tan sols un dia i mig.

Acompanyant el concert es tastaran el vins dels cellers de la vila de Torroja del Priorat: L’infernal, Bravo Escós, Aixalà Alcait i Escoda Pallejà.

Anna Ferrer, a Arbolí

Coincidint amb la castanyada, el dilluns 31 d’octubre, a l’Església de Sant Andreu d’Arbolí, es presenta la sofisticada proposta folk d’Anna Ferrer que explora un nou concepte de música d’arrel amb una extraordinària competència vocal. Sense fer gaire soroll, la menorquina s’està revelant, pas a pas, com un dels talents més prometedors i atrevits del folk més heterodox dels Països 'Parenòstic', el projecte que gira enguany pels escenaris nacionals, neix d’aquest treball compromès i profund de comprensió del procés creatiu vinculat al patrimoni immaterial i comú de sorgeix de la tradició oral.

'Parenòstic' és la culminació temporal del procés personal i artístic d’Anna Ferrer, en tant que viu, crea i comparteix la integració dels oposats que per ella suposaven la creació i la tradició. Amb Tel·lúria va fer apologia d’aquest folklore que la ubica en el món humanament i culturalment, mentre que amb Krönia es va alliberar de l’enfaixament de sentir-se part d’un únic codi d’origen, permetent-se sonoritats no vinculades amb la seva suposada identitat folklòrica.  Ara, reposada d’aquest combat creatiu intern, entén que és un tot, que la creació i la tradició van de la mà, i que no pot crear sense considerar la tradició, i no pot deixar de cantar la tradició sense aportar-hi creativitat.

Acompanyant el concert es tastaran vins artesanals del celler Testuan que elaboren vins a la DO Montsant i a la DO Alella.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: