Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus celebra els 40 anys de la recuperació del Ball de Gitanes

Els actes de celebració tindran lloc, aquest dissabte 11 de juny, a les 17h, a la Palma, on presentaran al públic el nou vestuari que lluirà el ball a partir d’ara

Imatge d'arxiu del Ball de Gitanes de Reus Imatge d'arxiu del Ball de Gitanes de Reus ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 10 Juny 2022 21:47

La Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus, després d’aquest any ple de commemoracions, celebrarà aquest dissabte 11 de juny, a partir de les 17:00 h, a la Palma, els 40 anys de la recuperació del Ball de Gitanes de Reus.

Amb aquest ball naixia l’entitat, i per celebrar-ho, han preparat un aniversari ple de sorpreses, on aprofitaran per presentar al públic el nou vestuari que lluirà el ball a partir d’ara. La dansa ha volgut actualitzar la seva estètica i, al mateix temps, tornar als orígens, ja que el disseny es basa en els dibuixos que feia l'escriptor reusenc Antoni de Bofarull, a mitjans del s. XIX. A més a més, la confecció no podria ser de més proximitat, ja que els ha elaborat la modista Cinta Ferré, membre del propi ball.

A partir de les 17 h, es farà un acte per mostrar els nous vestits, i a les 18 h, des del Campanaret, les Gitanes dansaran pels carrers de la ciutat acompanyades dels balls de gitanes de Vilafranca del Penedès, la Selva del Camp, Sitges i Tarragona. En diferents places del recorregut cada ball durà a terme els seus parlaments. Per acabar, a la Palma, cada ball farà el seu ball de lluïment.

Per tal d’acabar la festa, la jornada es clourà amb un sopar popular amb les colles convidades i la sessió dels Puntxadiscos la Guapa i el Calvo i DJ Reme a partir de les 22:30 h, obert per a tothom.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: