Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Dixieland aposta pels gèneres populars del jazz per retrobar-se amb el públic sense restriccions

El festival recupera les activitats de ball per omplir les places i carrers de Tarragona i retorna a la seva essència

La consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Inés Solé; el director artístic del festival, Kike Colmenar; i artistes en la presentació del Diexeland al Teatre Tarragona La consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Inés Solé; el director artístic del festival, Kike Colmenar; i artistes en la presentació del Diexeland al Teatre Tarragona MAR ROVIRA / ACN
Cultura ACN
Dimecres, 20 abril 2022 14:21

El Dixieland Festival de Jazz de Tarragona recupera la seva essència i vol tornar a omplir els carrers i les places de la ciutat amb el "millor" jazz després de dos anys marcats per la pandèmia. Els organitzadors aposten pels gèneres populars del jazz per acostar-se tant als amants d'aquesta música com també al públic generalista. El certamen, que se celebrarà del 30 d'abril al 15 de maig, programa una trentena d'activitats entre concerts, tallers, classes i jam sessions. A més, torna a donar protagonisme a les activitats de balls, que no es van poder celebrar l'any passat. La programació aposta per artistes nacionals, internacionals i locals, entre els quals destaquen el músic serbi Ivan kovacevic, Adrian Cunningham i Joan Claver.

El Festival de Jazz de Tarragona torna amb força aquest any després que l'edició passada se celebrés amb restriccions. El Dixieland recupera la presencialitat de les 32 activitats programades durant els quinze dies de certamen. En la presentació d'aquest dimecres, la consellera de Cultura de l'Ajuntament, Inés Solé, ha explicat que la majoria dels actes són gratuïts, excepte quatre que seran de pagament. "Una nova edició en la qual recuperem l'essència del Dixieland, omplint els carrers i les places, que és un dels trets més característics d'aquest festival", ha afirmat la regidora.

Per la seva banda, el director artístic, Kike Colmenar, ha subratllat que el programa està conformat pels gèneres populars del jazz, com són el dixie, blues, el manouche, el swing, el jazz jamaicà amb fusions amb el reggae i ska. "Enguany, el programa pren els gèneres populars del jazz, especialment de principis del segle XX, quan era popular i sobretot es ballava, aquests estils tornen a tenir protagonisme per tal d'acostar aquesta música a un ventall més ampli de la població", ha detallat Colmenar.

El certamen s'inaugurarà amb l'actuació del serbi Ivan Kovacevic, músic resident a Barcelona, que amb la seva banda Bratia és un dels plats forts de la programació. La seva proposta és una mostra de la riquesa musical dels Balcans i l'energia del jazz manouche, units pel nomadisme de la música gitana. Tampoc faltarà al Dixieland el Professor Cunningham and His Old School. Aquest és un dels grups preferits dels balladors de swing i està liderat pel polifacètic músic Adrian Cunningham. La banda presentarà un repertori que va des del swing, soul al blues i serà la segona vegada que actuarà a la ciutat.

La programació també compta amb una àmplia representació del talent local amb Joan Claver al capdavant. L'artista presentarà el seu nou disc que inclou composicions pròpies buscant sonoritats hipnòtiques i eclèctiques al Teatre El Magatzem. També s'han programat les propostes dels ja habituals com Richard White Boy, La Big Band BUMT amb el seu tradicional vermut o l'Stromboli Jazz Band, dirigida per Raül Cid. El festival clourà amb les noves composicions del duet format per Xavier Pié i MACC amb un concert a la Capsa de Música.

Tornen les activitats de ball

En aquesta edició, el Dixieland recupera les activitats de ball, amb les exhibicions, classes i tallers gratuïts de lindy-hop, claqué i jazz steps, entre d'altres estils musicals. Segons els organitzadors destaquen les propostes de les escoles de dansa ATGN i MTap i la formació de Swing is in the Air. A la vegada, els escolars de la ciutat podran gaudir del festival gràcies a l'audició sobre els 'Orígens del Jazz' que presentarà Apocadixie Quartet, i que s'oferirà gratuïtament al Teatre Tarragona el dia 3 de maig.

El director artístic del Dixieland ha remarcat que la programació d'aquest any vol "satisfer" tant els apassionats del jazz amb grups de "qualitat i amb una bona selecció del millor" de l'escena jazzística, com també acostar aquesta música al públic que s'hi vol iniciar. "Fem una aposta pels gèneres més populars que culmina quan ho podem fer al carrer; tant pel que fa a la música com pel ball que és la millor manera de participar-hi", ha tancat Colmenar.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: