Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Comencen els actes del 70è aniversari de la mort del músic vendrellenc Benvingut Socias

'La Vetllada musical' donarà el tret de sortida a la programació, aquest divendres 4 de març, a les 19h, a la Casa Cultural Andalucía García Lorca

Benvingut Socias Mercadé (el Vendrell, 1877-1952) Benvingut Socias Mercadé (el Vendrell, 1877-1952) ARXIU / ORGUE DEL VENDRELL
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 03 Març 2022 21:53

La Casa Cultural Andalucía García Lorca del Vendrell, l'Arxiu Comarcal del Baix Penedès i els Amics de l'Orgue, amb la col·laboració de l'Ajuntament del Vendrell, el Consell Comarcal del Baix Penedès i la Diputació de Tarragona, organitzaran diversos actes amb motiu de la commemoració del 70è aniversari de la mort del mestre vendrellenc Benvingut Socias, esdevinguda el 4 de març de 1952. Els actes arrencaran, aquest divendres 4 de març, a les 19 hores, a la Casa Cultural Andalucía García Lorca, amb la 'Vetllada Musical'.

A la 'Vetllada Musical' es presentarà una col·lecció de targetes postals escrites i rebudes pel músic Benvingut Socias Mercadé i la seva esposa Blanca Bonastre Jiménez, les quals pertanyen al fons documental del músic, que es troba dipositat a l'Arxiu Comarcal del Baix Penedès. Aquesta col·lecció s'ha digitalitzat i s'ha fet accessible a través d’Internet, al portal Arxius en línia. A través d'aquestes targetes postals coneixerem aspectes rellevants de la vida de Benvingut Socias de la mà de Nativitat Castejón, directora de l'Arxiu Comarcal del Baix Penedès.

A continuació, es projecatarà l'audiovisual 'Del Tancat de la Plana al món. Homenatge a Benvingut Socias', amb el qual escoltarem l'obra composada per Carlota Baldrís, guanyadora del 1r Concurs de Composició Benvingut Socias per a gralla i orgue el 2018.

Tot seguit, el pianista Jordi Joan Pascual interpretarà una composició de Benvingut Socias titulada 'Recuerdos de la Plana. Paseando por el lago. Barcarola para piano' (1896).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: