Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Alcover celebra el Dia dels Museus amb una visita online al Triàsic i una jornada virtual a Ca Batistó

El Dia Internacional dels Museus se celebra el pròxim 18 de maig

La casa noble de Ca Batistó a aAlcover oferirà una jornada de portes obertes virtual La casa noble de Ca Batistó a aAlcover oferirà una jornada de portes obertes virtual AJUNTAMENT ALCOVER
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 15 Mai 2020 09:53

El Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig, es presenta enguany amb el lema ‘Museus per la igualtat: diversitat i inclusió’. A causa dels efectes de la pandèmia de la Covid-19, aquesta celebració s’ha plantejat des d’un nou escenari: l’espai virtual. El Museu d’Alcover s’ha sumat a la iniciativa participant en el programa de finestres obertes amb l’enregistrament d’una visita guiada, in situ, sobre la dona i el feminisme burgès a ca Batistó i amb la visita virtual en família a l’apartat concursos.

Segur que moltes famílies i infants ja coneixen l’aventura triàsica del Peix Pedra dins del museu, però, ara de manera excepcional, s’ha ideat un nou repte online que comença així: “Heu entrat al Museu tota la família i de camí a l’exposició trobeu la porta del magatzem entre oberta, com que sou tafaners traieu el cap per veure que hi ha i us trobeu a una senyora amb bata blanca...”. Els més petits i les seves famílies hauran d’acceptar la proposta de la Montse, la conservadora del museu, que els convidarà a formar part del seu equip per investigar el nou fòssil que acaba d’arribar de les pedreres de Lucas.

D’altra banda, el tema de les #DIM2020 ha inspirat a obrir les portes de la casa noble Ca Batistó per oferir una visita guiada a l’espai de la dona i el feminisme burgès de la mà de l’educadora Irina Cervera. La modernitat burgesa, fil conductor del relat de l’exposició a Ca Batistó, desperta interrogants com: la modernitat va esdevenir un motor de canvi per a la igualtat de gènere? Quin paper va jugar l’adoctrinament de la dona a tombant del segle XIX al XX? Què s’amaga darrere el símbol de la dona encotillada? Aquests i molts altres interrogants formen part del relat crític que presenta el Museu.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: