Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Es presenta a Tarragona el llibre 'El ocaso del pueblo íbero'

La novel·la històrica de Josep Bargalló Rofes es presentarà aquest dijous 21 de novembre, a les 19h, al Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona

L'autor de la novel·la històrica, Josep Bargalló Rofes L'autor de la novel·la històrica, Josep Bargalló Rofes SILVA EDITORIAL
Cultura Redacció Infocamp
Dimecres, 20 Novembre 2019 22:37

El Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) acollirà aquest dijous 21 de novembre, a les 19h, la presentació del llibre 'El ocaso del puebol íbero', de l'autor ebrenc Josep Bargalló Rofes. A l'acte hi intervindran Manuel Rivera, director de Silva Editorial, i Rafael Vidal Ragazzon, escriptor, col·leccionista i fundador de 'Tarragona Antiga'.

En aquesta novel·la històrica, 'El ocaso del pueblo íbero' (Silva Editorial 2019), el xoc de dues nacions -la bel·ligerant Cartago i la implacable Roma- amenaça de posar fi a la cultura i llibertat dels ibers, els veritables amos d'aquestes terres. Temps convulsos sacsegen la vella Hispània, terra de naturalesa salvatge i braus guerrers, on la vida dels homes s'escriu amb batalles i sang. A les guerres, es manifesten el millor i el pitjor dels éssers humans. Enganyats per les promeses d'Aníbal, Burdo un rebel de Caxia i protagonista de l'obra, Ambin, un soldat, i Ortok un gegant bàrbar s'enfronten a l'invasor romà , liderat pels temibles germans Escipions.

L'autor, Josep Bargalló, ens porta de la mà entre la realitat i la ficció a través de les grans fites de la nostra història, introduint-nos en el naixement i auge de la llegendària capital de Tàrraco; en les innombrables batalles i conteses que van tenir lloc en aquestes terres; i en el moment decisiu en què la lluita sentenciï el destí de tot el poble iber.

Sens dubte, es tracta d'una narració plena d'emocions i detalls, una gran obra d'amor al nostre passat que representa a la perfecció la màxima llatina: Si vis pacem para bellum.

L'autor

Josep Bargalló Rofes va néixer el 1947 a Garcia, població riberenca del riu Ebre, des d'on es va traslladar a Tarragona, ciutat en què va ser elegit regidor en el primer ajuntament democràtic. Ha exercit com a gerent en una cooperativa agrcola i en centres comercials. Ha realitzat cursos universitaris d'Història, Antropologia, Sociologia i Literatura.

El 2011 es va prejubilar i es va desplaçar per estudiar la cultura de Nicaragua i va acabar fixant la seva residència al país centreamericà. El 2014 va escriure la seva primera novel·la sobre aquesta experiència vital.

'El ocaso del pueblo íbero' és la seva primera obra publicada en llibre.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: