Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Danseu Festival tanca la setena edició amb més de 1.000 persones

La pròxima edició se celebrarà, de l’1 al 9 d’agost 2020, incloent de nou, el workshop internacional a més del festival de carrer

Un espectacle de dansa als carrers de Les Piles (Conca de Barberà) en el marc del festival Danseu Un espectacle de dansa als carrers de Les Piles (Conca de Barberà) en el marc del festival Danseu DANSEU FESTIVAL
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 12 Agost 2019 08:50

Les Piles de Gaià s’ha convertit durant la darrera setmana en capital de la dansa. El passat dilluns 5 d’agost arrencava la primera edició del programa de residències “Al Camp”, i aquest divendres ho feia el festival de carrer amb espectacles per tots els públics.

El Danseu arrencava divendres a les 18h de la tarda a la Sala, amb una sessió especial de projecció de cinedansa de la mà del festival Choreoscope. Tot seguit, el públic es dirigia a l’Hort per deixar-se emportar per les 'Rodadoras' en una piscina de terra, per després seguir a dues velletes que feien acrobàcies amb una bicicleta i acabar la nit amb dansa i el Bolero de Ravel. En total, més de 400 persones van assistir a aquesta primera jornada de festival.

El plat fort però, arribava dissabte. De nou, la tarda arrencava a l’Hort amb un nou passi de 'Rodadoras', per després desplaçar-se cap a la Plaça Roja per l’estrena de 'Rise' de Wonderground, un espectacle on els ballarins, majoritàriament en silenci, van demostrar una tècnica acrobàtica i en dansa excel·lent. La Font era el tercer espai de la jornada, on s’hi donaven cita dues de les companyies de dansa contemporània més importants actualment en el nostre país. En primer lloc Humanhood feia emocionar al públic amb 'Nomadis', un duet curt però amb la intensitat física i emocional que sempre caracteritza a la companyia. Seguidament, la Intrusa presentava 'Niágara', una peça que divertia i alhora emocionava al públic per la força dramàtica i explosiva que presentaven les intèrprets.

Danseu Festival 2019 arxiu

Finalment, i abans d’una sessió de música electrònica en directe per portar la festa al Danseu, la Plaça Roja acollia l’estrena d’'Oblea', una nova producció de la companyia La Taimada (coproduit per Danseu Festival), ja coneguda a Les Piles, on el públic va ser una part essencial de la peça, que acabava amb la figura de 'La Pietat' de Miquel Àngel representada pels dos ballarins.

Diumenge el protagonisme era pel públic familiar. Des de primera hora de la tarda les famílies podien gaudir d’'El secret de la Nanna' amb la CIA de Teatre Anna Roca, que els transportava en una caravana molt especial. La sala es quedava petita en l’acollida de l’espectacle 'Un món de cartró' de Creamoviment, on l’espai es mostrava ple de caixes de cartró que servien per interactuar entre uns i altres. El punt final de la nit era a la Plaça Roja, on la Macana presentava un espectacle molt especial 'Pink Unicorns', interpretat pel codirector de la companyia, Alexis Fernández, juntament amb el seu fill Paulo i que finalitzava entre grans aplaudiments del públic. Tancava la nit Mr Dyvinetz que ens portava des de Xile les seves acrobàcies amb 'Vari'.

Balanç positiu

En total, s’han superat les xifres d’espectadors de l’any passat, i les primeres estimacions diuen que més de 1.000 persones han passat per les Piles al llarg del cap de setmana, gaudint dels treballs de 16 companyies/artistes de 6 països diferents. A més, s’ha comptat amb 2 estrenes absolutes, 2 estrenes nacionals i 1 estrena a Catalunya. Tot i que el focus del Danseu segueix sent la dansa, l’aposta continua sent obrir la mirada cap a altres formats d’arts escèniques que utilitzen el cos com a instrument principal, ja siguin el teatre, la música, el circ o altres formes d’expressió.

Després d’una edició exitosa i participativa, des de la organització del festival s’han anunciat les dates de la següent edició; de l’1 al 9 d’agost 2020, incloent de nou, el workshop internacional a més del festival de carrer. El director del festival, Pau Estrem, satisfet amb l’acollida rebuda enguany, remarcava que el secret del Danseu, és el diàleg i la confrontació amb l’espai i el paisatge.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: