Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Pirotecnia del Mediterráneo guanya el 29è Concurs Internacional de Focs Ciutat de Tarragona

L'empresa valenciana s'ha imposat amb punts per davant de la Pirotecnia Alpujarreña (Granada), Aquarêve (França) i Esteban Martín (Granada)

Exhibició de la Pirotecnia del Mediterráneo, divendres passat, al 29è Concurs Internacional de Focs Ciutat de Tarragona Exhibició de la Pirotecnia del Mediterráneo, divendres passat, al 29è Concurs Internacional de Focs Ciutat de Tarragona M.ÀNGELS BLADÉ
Cultura ACN
Diumenge, 07 Juliol 2019 11:49

La Pitotecnia del Mediterráneo de Vilamarxant (València) s'ha proclamat vencedora de la 29a edició del Concurs Internacional de Focs Ciutat de Tarragona. Segons el veredicte del jurat, l'empresa valenciana ha obtingut  la primera posició amb 1.568 punts; en segon lloc ha quedat la Pirotecnia Alpujarreña (Granada), amb 1.513 punts, seguida de la pirotècnica Aquareve Artificie (França), amb 1.231 punts i la quarta ha estat per Esteban Martín (Granada), amb 1.104 punts.

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha lliurat el premi aquest migdia en un acte celebrat al Pati Jaume I de l'Ajuntament de Tarragona (AJ.TGNA): 

Premiats 29 Concurs de Focs Tarragona

El concurs va donar el tret de sortida el dimecres 3 de juliol, amb la pirotècnia Esteban Martín de Granada; el dia 4 va ser el torn de la Pirotècnia Alpujarreña, també de Granada; el 5 de juliol es va poder veure l’espectacle de la Pirotecnia del Mediterráneo, de València; i, per últim, ahir dissabte dia 6, la pirotècnia Aquarêve Artificie, de França, va ser l'encarregada de tancar certamen. Com cada any, s'han valorat tant aspectes tècnics com artístics i el jurat, que compta amb 12 membres, ha estat format tant per experts pirotècnics com per persones de la societat civil.

El concurs, que ha aglutinat aquesta setmana milers d’espectadors al front marítim, especialment a la platja del Miracle i el Balcó del Mediterrani, és un certamen singular, ja que és l’únic concurs de pirotècnia independent a l’Estat espanyol, que no es troba dins del programa de cap festa major.

El premi i el jurat

Pel que fa als premis en metàl·lic i els trofeus, aquests no varien. La pirotècnia vencedora ha estat guardonada amb el Trofeu ‘Venus Ciutat de Tarragona’, un document acreditatiu i l’adjudicació dels espectacles públics de focs artificials durant les Festes de Santa Tecla 2019, per un valor de 26.000 euros. D’altra banda, l’Ajuntament de Granollers atorga el premi especial ‘Festa Major de Granollers – Torfeu Blancs i Blaus’ a l’empresa de la península Ibèrica millor classificada, - en aquest cas la mateixa Pirotecnia del Mediterraneo- a la qual també se li adjudica la realització dels focs artificials de la Festa Major de Granollers 2019, en aquest cas per un valor de 15.000 euros al Castell de Focs i 2.999 euros les tronades.

Respecte als aspectes a valorar, s'han tingut en compte tant elements tècnics com artístics: l’ocupació de l’espai aeri, la intensitat, la brillantor i durada dels colors, la varietat cromàtica, la lluminositat, les dimensions, el disseny i perfecció de les formes, l’elegància, la diversitat d’efectes, la sonoritat, la conjunció amb l’entorn, l’originalitat, el ritme, el guió de l’espectacle, l’arrencada inicial, el crescendo final i l’acceptació per part del públic. Cada membre del jurat puntua del 0 al 10 cadascun dels 16 criteris i el veredicte final s'ha donat a conèixer en un acte públic celebrat aquest diumenge, 7 de juliol, a les 12 h, al pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: