Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els millors talents musicals de Catalunya es reuneixen a Vila-seca

Serà en el marc del Premi BBVA de Música al Talent Individual, que tindrà lloc els dies 6 i 7 d'abril, a l'Escola i Conservatori de Música de Vila-seca 

Els representants de les diferents entitats i institucions organitzadores i col·laboradores han presentat el Premi Els representants de les diferents entitats i institucions organitzadores i col·laboradores han presentat el Premi CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 02 abril 2019 17:53

Els millors 104 estudiants de música d’arreu de Catalunya que cursen els seus estudis als conservatoris professionals arriben a Vila-seca, el cap de setmana del 6 i 7 d’abril, en el marc de la quarta edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX. La cita musical itinerant tindrà lloc a l’Escola i Conservatori de Música de Vila-seca amb l’objectiu de potenciar la formació dels joves músics estudiants per facilitar la seva professionalització en la música.

Un total de 104 estudiants de música de 21 centres de grau professional de música de tot Catalunya participaran en la quarta edició del Premi. Segons les bases, cada centre autoritzat pot presentar un màxim de cinc alumnes per a cada categoria, de qualsevol instrument. Les categories es divideixen segons edats: la categoria aleví, fins als 14 anys i els 16 anys en el cas de l’especialitat de cant; categoria júnior, entre els 15 i els 18 anys, i fins als 18 anys en cant; i categoria jove, entre 17 i 19 anys, i fins a 21 anys en l’especialitat de cant. Dels 104 participants, 72 provenen de la província de Barcelona, 27 de Tarragona, tres de Lleida i dos de Girona. A més, gairebé totes les especialitats d’instruments estaran representades en el Premi (piano, instruments de corda, de vent, guitarra, cant, percussió, acordió, arpa, etc.). Els participants tindran les proves eliminatòries el dissabte 6 d’abril i a darrera hora de la tarda es coneixeran els finalistes, que passaran a la prova final que es desenvoluparà el diumenge 7 d’abril, al matí.

El jurat i els Premis ACCat

Pel que fa al jurat, aquest estarà format per professionals de reconegut prestigi en el món musical. Els que formaran part de la fase final seran Manel Valdivieso, Jordi Camell, Peter Thiemann, Xavier Castillo i Dolors Cano.

Respecte als premis, es concedirà un premi per a cada categoria. En la categoria aleví, el premi està dotat amb 500 euros i amb 200 euros en el cas de la menció del jurat. El premi de la categoria júnior està dotat amb 1.000 euros, i 300 euros per la menció del jurat. I, finalment, en la categoria jove el premi està dotat per 1.500 euros i 400 euros en el cas de la menció del jurat. En tots els casos, la dotació econòmica està destinada a formació musical o en compra d’instruments, partitures, etc. També es concediran els Premis especials ACCat a la millor interpretació d’una obra d’un compositor català (màxim 2 per categoria), consistent en un lot de partitures valorades en 100 euros.

Com a activitat complementària del Premi, previ a les proves del cap de setmana, s’han realitzat cinc classes magistrals per a promocionar i treballar l’obra de compositors catalans en conservatoris de tot Catalunya. Aquestes classes s’han impartit durant els mesos de febrer i març als centres de Barcelona (Conservatori del Liceu i Conservatori Municipal), Lleida, Tarragona i Terrassa, i han comptat amb professors referents en el panorama musical català, que també ens acompanyaran com a jurats a la primera fase del concurs.

El trio Triangle a l’acte de lliurament de premis

El veredicte del jurat es farà públic el mateix diumenge 7 d’abril de 2019, a les 18 h, en un acte obert al públic que tindrà lloc a l’Auditori Josep Carreras. L’acte estarà presentat per Xavier Graset, reconegut periodista de TV3 nascut a Vila-seca. Hi haurà també les actuacions musicals del trio de jazz contemporani ‘Triangle’, format per Joan Claver al piano, Xavi Reija a la bateria i Artemi Agràs al contrabaix. El trio oferirà temes originals, en format de piano trio, amb una sonoritat actual i un directe fresc i contundent.

A l’acte hi assistiran els màxims representants institucionals de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, de BBVA CX, de l’Associació de Conservatoris de Catalunya i de l’Ajuntament de Vila-seca, a més dels membres del jurat, professors, alumnes i familiars.

Aquest Premi anual i itinerant està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX. També compta amb la coorganització de l’Associació de Conservatoris de Catalunya i enguany amb la col·laboració de l’Ajuntament i l’Escola i Conservatori de Música de Vila-seca. Premi BBVA de Música al Talent Individual forma part dels 9 Premis culturals que la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX i diferents entitats del territori, porta a terme en temàtiques tan diverses com la literatura, el teatre, la música de cambra, el dibuix i la pintura, el circ, el cinema de muntanya i l’associacionisme cultural amb l’objectiu d’ajudar en la difusió i projecció dels professionals i estendre la cultura arreu de Catalunya.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: