Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La nova biblioteca Ventura Gassol de Calafell obre les seves portes

El nou equipament cívic i cultural ha obert aquest dilluns les seves portes / L'Ajuntament hi ha destinat gairebé 2 milions d'euros

La nova biblioteca Ventura i Gassol ocupa un espai quatre cops més gran que l’antiga seu La nova biblioteca Ventura i Gassol ocupa un espai quatre cops més gran que l’antiga seu AJUNT. DE CALAFELL
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 04 Febrer 2019 08:55

La nova biblioteca Ventura Gassol de Calafell es va inaugurar el dissabte 2 de febrer i ha obert les seves portes aquest dilluns. El nou equipament, situat a la cèntrica cruïlla dels carrers Jesús i Marquès de Samà, ocupa una superfície de més de 1.800 m2, repartits en quatre plantes. Aquest espai és quatre cops més gran que l’antiga seu de la biblioteca, al costat del pavelló Joan Ortoll. L’aforament és de 320 persones.

Una gran inversió

La biblioteca ha representat una inversió de gairebé 2 milions d’euros, concretament, 1.895.195,13 euros, comptant tant les partides d’obra com les d’equipament de les noves instal·lacions. Una bona part d’aquest import és subvencionat al 50% per la Generalitat, ja que el projecte està inclòs en el Pla de Barris de la Generalitat. El govern català, a més, ha atorgat una subvenció extra propera als 300.000 euros.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré,  explica que “aquesta és la principal inversió cultural en molts anys a Calafell, i la joia de la corona del Pla de Barris del nucli antic”. Afegeix que “serà un equipament que marcarà un abans i un desprès, perquè per donar vida a un nucli antic no hi ha millor injecció d’oxígen que un lloc per on passen, a diari, moltíssimes persones”.

Ferré ha recordat, a més, que “aprofitar un edifici ja existent, com el del Sindicat, ens ha permés un estalvi econòmic importantíssim. Un equipament com aquest, fet de cap i de nou, costaria més de 4 milions d’euros. Entre la reutilització d’un edifici i les diferents subvencions aconseguides, no costarà ni la quarta part. Això és bona gestió”.

Oberta matí i tarda

La biblioteca amplia els seus horaris. De dilluns a divendres, obrirà de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores; i dissabte, de 10 a 14 hores. A l’estiu, des de Sant Joan fins a la Diada, hi hau·rà una jornada intensiva de 9 a 15 hores. Per duplicar l’horari d’obertura, l’Ajuntament ha contractat nou personal.

La superfície total de la nova biblioteca és de 1.833,33 metres quadrats. D’aquest total, 1.363,82 metres quadrats corresponen a l’edifici original, i 469,51, a l’ampliació. La distribució d’espais és força temàtica i per grups d’usuaris, amb una gran flexibilitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: