Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un llibre reivindica el poeta i capellà vimbodinenc Mn. Isidre Boyó

'Mossèn Isidre Boyó i Maré, poeta i vicari' recull l'obra completa de l'autor i es presenta aquest divendres al vespre al Teatre Foment de Vimbodí i Poblet

La Font de Nerola, on es pot veure la famosa poesia escrita fa cent anys a les rajoletes d'aquesta font de Vimbodí i Poblet La Font de Nerola, on es pot veure la famosa poesia escrita fa cent anys a les rajoletes d'aquesta font de Vimbodí i Poblet CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 20 abril 2018 08:27

Coincidint amb el 150è aniversari del naixement del poeta i capellà vimbodinent Mn. Isidre Boyó, es presentarà aquest divendres 20 d'abril, a les 20h, al Teatre Foment, el llibre 'Mossèn Isidre Boyó i Maré, poeta i vicari'. El volum recull l'obra completa de l'autor, recopilada pel professor Ramon Setó i Vallverdú i editada per l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet.

"Sóc la font dita Nerola...". Així comença la famosa poesia escrita fa cent anys a les rajoletes d'aquesta font del terme municipal de Vimbodí i Poblet. Però no tothom al municipi sap que aquests famosos versos són obra del poeta i capellà vimbodinenc Isidre Boyó, nascut a la vila el 1867. I possiblement, encara són menys els que saben que Boyó va escriure nombroses obres al llarg de la seva vida, de temàtiques ben diverses, en català i en castellà, i d'una innegable qualitat literària. Tanmateix, gairebé cap d'aquestes obres no van arribar mai a publicar-se, a excepció d'algunes poesies en alguna revista o fullet de l'època. Una obra extensa i pràcticament inèdita.

'Mossèn Isidre Boyó i Maré, poeta i vicari' és el títol del nou llibre que, per primer cop, recull l'obra gairebé completa del poeta. La publicació arriba 150 anys després del naixement de l'autor, gràcies a la iniciativa del professor vimbodinenc Ramon Setó i Vallverdú, familiar de Boyó, i la col·laboració de l'Ajuntament vimbodinenc i de la Diputació de Tarragona. La presentació del llibre comptarà amb la participació de Ramon Setó; del dinamitzador cultural Alfons Alsamora, i de l'alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Güell. Durant l'acte es posaran a la venda exemplars del llibre, del qual s'han editat cent exemplars.

Reivindicar la figura d'un poeta desconegut

La publicació pretén donar a conèixer a tothom l'obra d'un autor pràcticament desconegut a dins i a fora de Vimbodí i Poblet. En aquest sentit, l'alcalde de Vimbodí i Poblet assegura que "com a vimbodinencs, ens hem de sentir orgullosos de comptar amb una figura com Mn. Isidre Boyó, que cal reivindicar com a part de la nostra cultura i identitat". De la seva part, el president de la Diputació, Josep Poblet, assegura al pròleg del llibre que "ens trobem davant d'un autor de gran categoria humana i literària, de l'estil d'altres capellans escriptors de la Conca de Barberà com Francesc Vicent Garcia, conegut com a Rector de Vallfogona, o l'espluguí mossèn Ramon Muntanyola".

'Mossèn Isidre Boyó i Maré, poeta i vicari' inclou una biografia de l'autor, una introducció de la seva obra, a cura de Setó, i els seus poemes, classificats per temàtiques. També s'inclouen fotografies de Boyó i textos manuscrits. El llibre, dissenyat per Leks Print, està editat per l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet, institució que l'any 2016 ja va publicar un altre llibre dedicat a altres dues figures destacades de la cultura al municipi: els pintors Joan Potau i Adrià Campdesuñer. En aquella ocasió, l'objectiu va ser idèntic: difondre entre la població, en especial entre les generacions més joves, un patrimoni humà i cultural valuós i ben propi i alhora força desconegut.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: